Siirry suoraan sisältöön

AsuntosijoituksetLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA60

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ari Karsikas,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson käytyäsi sinulla on keskeiset tiedot asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteistä ja teorioista.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
-Opiskelijalla on keskeiset tiedot suuntautumisvaihtoehtoon liittyvistä teorioista.
-Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot suuntautumisvaihtoehdon käytännön työtehtävistä.
Ennakoiva kehittäminen:
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.
-kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.

Opintojakson tavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt asuntosijoitustoimintaan ja asuntomarkkinoihin. Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet. Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään asuntomarkkinoita, taloyhtiön hallintoa ja taloutta, osakkaiden lainaosuuksia ja jälkilaskelmia ja asuntosijoittamisen verotuskysymyksiä.
Opintojakso soveltuu osaksi finanssialan opintoja.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet. Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä ohjeistettuna.

Tyydyttävä 2
Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä ohjeistettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tunnet asuntomarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

Kiitettävä 4
Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät kattavasti asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tunnet syvällisesti asuntomarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet itsenäisesti arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Tunnet asuntosijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät kattavasti asuntosijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tunnet syvällisesti asuntomarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät asuntomarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit monipuolisesti argumentoiden.