Siirry suoraan sisältöön

Kirjanpito 1Laajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA63

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ari Karsikas,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson käytyäsi syvennät kirjanpidon osaamistasi ja pystyt tekemään yrityksen kirjanpitotehtäviä.

Opintojakson osaamiset

Liiketoimintaosaaminen
Opiskelijalla on keskeiset tiedot suuntautumisvaihtoehtoon liittyvistä teorioista. Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot suuntautumisvaihtoehdon käytännön työtehtävistä.

Eettisyys
Opiskelija kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.

Oppimaan oppiminen
Opiskelija osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.

Työelämässä toimiminen
Opiskelija hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.

Opintojakson tavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt eri toimialojen yritysten kirjanpitoon. Tunnet kirjanpitolainsäädäntöä ja normistoa. Ymmärrät kirjanpidon peruskäsitteet. Osaat laatia tavanomaisiin liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään keskeiset rahoitusta ja oman pääoman muutoksia koskevat kirjaukset, arvonlisäverotuksen kirjaukset, pk-yrityksen tilinpäätöskokonaisuus, kirjanpitolaki ja hyvä kirjanpitotapa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnet kirjanpitolainsäädäntöä ja normistoa. Ymmärrät kirjanpidon peruskäsitteet. Osaat laatia tavanomaisiin liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

Tyydyttävä 2
Tunnet kirjanpitolainsäädäntöä ja normistoa pääkohdittain ja osaat soveltaa näitä kirjanpidon eri tilanteissa. Ymmärrät kirjanpidon peruskäsitteet ja erotat kirjanpidon perustilanteet erityiskysymyksistä. Osaat laatia tavanomaisiin liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Tunnet kirjanpitolainsäädännön ja normiston ja osaat soveltaa näitä kirjanpidon eri tilanteissa. Osaat analysoida erilaisia kirjanpidon kysymyksiä. Ymmärrät kirjanpidon peruskäsitteet ja erotat kirjanpidon perustilanteet erityiskysymyksistä. Osaat laatia liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

Kiitettävä 4
Tunnet kirjanpitolainsäädännön ja normiston ja osaat soveltaa näitä kirjanpidon eri tilanteissa. Osaat syvällisesti analysoida erilaisia kirjanpidon kysymyksiä ja arvioida ratkaisujen vaikutuksia yritykseen. Ymmärrät kirjanpidon käsitteet ja erotat kirjanpidon perustilanteet erityiskysymyksistä. Osaat laatia liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen ja pystyt neuvomaan muita kirjanpitoon liittyvissä kysymyksissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Tunnet kirjanpitolainsäädännön ja normiston kattavasti ja osaat soveltaa näitä kirjanpidon eri tilanteissa. Osaat syvällisesti analysoida erilaisia kirjanpidon kysymyksiä ja arvioida ratkaisujen vaikutuksia yritykseen. Ymmärrät kirjanpidon käsitteet kattavasti ja erotat kirjanpidon perustilanteet erityiskysymyksistä. Osaat laatia vaativiinkin liiketapahtumiin perustuvan pk-yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen ja pystyt neuvomaan muita kirjanpitoon liittyvissä kysymyksissä.