Siirry suoraan sisältöön

Hyvä hallintotapaLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA70

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pekka Pirinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Hyvällä hallintotavalla tarkoitetaan periaatteita, käytäntöjä ja prosesseja, joiden avulla organisaatiota hallinnoidaan ja johdetaan siten, että se toimii vastuullisesti, tehokkaasti ja läpinäkyvästi osakkeenomistajien, sidosryhmien ja yhteiskunnan kannalta. Opintojakson suoritettuasi ymmärrät hyvän hallintotavan sisällön, tavoitteet ja merkityksen eri näkökulmista. Tiedät, miten hyvää hallintoa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan.

Opintojakson osaamiset

Liiketoimintaosaaminen: Opiskelijalla on laaja-alainen käsitys liiketoiminnasta (markkinointi, palvelut, johtaminen, talous, juridiikka, jne.).
Eettisyys: kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
Eettisyys: ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus: osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
Kestävä kehitys: osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
Kestävä kehitys: ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Opintojakson oppimistavoite

Tällä opintojaksolla opit, miten hyvää hallintotapaa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan. Tunnistat keskeiset sidosryhmät, joita hyvä hallintotapa koskee. Ymmärrät hyvän hallintotavan periaatteet, käytännöt ja prosessit.

Sisältö

Vastuullinen toiminta ja johtaminen, hallinnolliset rakenteet ja käytännöt, toiminnan läpinäkyvyys ja avoimuus, osakkeenomistajien ja velkojien oikeuksien suojaaminen, sidosryhmien osallistaminen, rehellinen ja eettinen toiminta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Ymmärrät, miten hyvää hallintotapaa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan. Tunnistat keskeiset sidosryhmät, joita hyvä hallintotapa koskee. Ymmärrät hyvän hallintotavan periaatteet, käytännöt ja prosessit.

Tyydyttävä 2
Selität, miten hyvää hallintotapaa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan. Esittelet keskeiset sidosryhmät, joita hyvä hallintotapa koskee. Sovellat hyvän hallintotavan periaatteita, käytäntöjä ja prosesseja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Erittelet, miten hyvää hallintotapaa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan. Vertailet keskeisiä sidosryhmiä, joita hyvä hallintotapa koskee. Analysoit hyvän hallintotavan periaatteita, käytäntöjä ja prosesseja.

Kiitettävä 4
Arvioit, miten hyvää hallintotapaa suunnitellaan, toteutetaan ja valvotaan. Suhteutat keskeisiä sidosryhmiä, joita hyvä hallintotapa koskee. Arvioit hyvän hallintotavan periaatteita, käytäntöjä ja prosesseja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Ehdotat, miten hyvää hallintotapaa voisi suunnitella, toteuttaa, valvoa ja kehittää. Teoretisoit keskeisiä sidosryhmiä, joita hyvä hallintotapa koskee. Kehität hyvän hallintotavan periaatteita, käytäntöjä ja prosesseja.