Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan urasuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CB29

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juuso Hassi,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Tämä opintojakson tarkoituksena on laatia opiskelevalle urheilijalle taloudellisesti kannattava ja mahdollinen urasuunnitelma, jossa laaditaan realistiset tavoitteet myös korkeakoulu-uralle. Opiskelija tunnistaa urheilu-uralla opittua osaamista ja osaa hyödyntää sitä tulevaisuudessa.

Opintojakson suorittamisen jälkeen opiskelevalle urheilijalla on luotuna urasuunnitelma, jossa on huomioitu opiskelusta ja urheilusta kertynyt osaaminen.

Osaamisalueet ja osaamiset

Oppimaan oppiminen: Arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.

Työelämässä toimiminen: Osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.

Opintojakson oppimistavoitteet

Tunnistat ja arvioit omaa osaamistasi niin urheilijana kuin opiskelijana. Tutustut oman koulutuksesi työmahdollisuuksiin sekä koulutuksesta valmistuneiden että urheilijoiden uratarinoihin. Kehität omaa urasuunnitelmaasi mielenkiintojesi ja osaamisesi pohjalta. Osaat toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.

Sisältö

Tutustutaan koulutuksen mahdollisuuksiin ja tunnistetaan omia vahvuuksia ja osaamista niin opiskelusta kuin urheilusta. Tutustutaan muiden urheilijoiden uratarinoihin sekä urheilu- ja työuran väliseen siirtymään. Kehitetään henkilökohtainen työnhakusuunnitelma.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat oman osaamisensa niin urheilijana kuin opiskelijanakin. Ymmärrät työelämän osaamistarpeet ja osaat toimia rakentavasti työyhteisössä. Sovellat osaamistasi ja rakennat henkilökohtaisen työnhakusuunnitelman.

Lisätiedot

Vapaasti valittava opintojakso kilpaurheilevalle opiskelijalle. Tämä opintojakso yhdessä HL00CB27 Urheilijan hyvinvointi ja HL00CB28 Urheilijan yhteistyösuhteet opintojakson kanssa muodostavat urheilijoille tarkoitetun 15 opintopisteen opintokokonaisuuden. Kokonaisuudesta voi suorittaa 1–3 opintojaksoa. Suositeltava suoritusajankohta 3. lukuvuosi.