Siirry suoraan sisältöön

TyöelämäprojektiLaajuus (9 op)

Tunnus: ZZ00CD11

Laajuus

9 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Emilia Lahdenperä, Hyväksilukuhakemusten käsittely
  • Marika Puttonen, Toimeksiannot ja opiskelijoiden omat projektit

Osaamistavoitteet

Opintojakson käytyäsi:

1: Hallitset projektihallinnan teorian:
- projektihallinnan peruskäsitteistö ja projektitoiminnan merkityksen tulevaisuuden työelämätaitona
- projektin elinkaari, vaiheet ja tehtävät.
- erilaiset projektityypit ja niiden soveltuvuuden eri tilanteisiin.
- projektiorganisaation roolit ja vastuut.
- asiakaslähtöisyyden merkityksen projektissa.

2: Osaat suunnitella, toteuttaa, päättää ja raportoida tarvelähtöisen työelämäprojektin osana monialaista projektiryhmää soveltaen kestävän kehityksen osaamista sekä innovaatio- ja projektitoiminnan menetelmiä.

3: Toimit rakentavasti, vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti osana projektiryhmää ja verkostoa. Reflektoit omaa toimintaasi ja osaamisesi kehittymistä kriittisesti.

4: Viestit ammattimaisesti ja rakentavasti projektiryhmän ja sidosryhmien kesken hyödyntäen tarkoituksenmukaisesti digitalisaation mahdollisuuksia. Edistät vuorovaikutuksellasi ja oman asiantuntijuutesi jakamisella työelämän kehittämisprojektin ratkaisua.

Sisältö

Opintojaksolla hankit teoriaperustan projektin hallinnasta sekä valmiudet suunnitella, toteuttaa ja raportoida työelämän kehittämisprojektin. Yhdessä monialaisen opiskelijaryhmän kanssa sovellat oman alasi osaamista ml. kestävän kehityksen osaamista sekä InnoFlash- ja Yrittäjyys-opintojaksoilla hankkimaasi tai vastaavaa osaamista työelämän monimuotoisessa kehittämisprojektissa.

Sisältö:
Projektihallinnan teoria 2 op:
Projektihallinnan teoria ja keskeiset käsitteet

Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 7 op:
Projektisuunnittelun vaiheet ja työkalut sekä projektisuunnitelman laatiminen työelämän kehittämishaasteiden mukaisesti yhdessä projektiryhmän kanssa
Työelämäprojektin toteuttaminen ja raportointi yhdessä projektiryhmän kanssa
Alakohtaisen ja kestävän kehityksen osaamisen soveltaminen projektityöskentelyssä
Yhteistyö ja viestintä sidosryhmien ja projektiryhmän kanssa

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot: InnoFlash 2 op, Yrittäjyys 3 op ja Kestävän kehityksen perusteet 1op

Vaadittu edeltävä osaaminen: Opiskelija ymmärtää käyttäjälähtöisen suunnittelun periaatteita ja asiakkaan roolin palvelujen ja tuotteiden kehittämisessä. Opiskelija ymmärtää kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä. Opiskelija osaa johtaa itseään ja toimia monialaisessa tiimissä. Opiskelija hallitsee kestävän kehityksen perusteet.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat hankkia ja soveltaa tarkoituksenmukaisesti projektihallinnan, kestävän kehityksen ja oman alasi tietoa ja menetelmiä työelämän kehittämisprojektissa.

Osaat reflektoida, arvioida ja kehittää omaa osaamistasi sekä jakaa osaamistasi projektitiimissä.

Osaat laatia projektisuunnitelman annetun kehittämishankkeen toteuttamiseksi hyödyntäen projektisuunnittelun työkaluja ja soveltaen innovaatio-, yrittäjyys- ja kestävän kehityksen osaamistasi.

Osaat toteuttaa, arvioida ja raportoida työelämän kehittämisprojektin osana monialaista projektiryhmää hyödyntäen projektihallinnan työkaluja sekä soveltaen innovaatio-, yrittäjyys- ja kestävän kehityksen osaamistasi.

Osaat toimia rakentavasti ja vastuullisesti sidosryhmien ja verkostojen kanssa.

Osaat toimia vastuullisesti ja yhdenvertaisesti projektiryhmän jäsenenä sekä ottaa muut toimijat huomioon.

Osaat viestiä rakentavasti työelämän vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa sekä hyödyntää tarkoituksenmukaisesti erilaisia viestintämuotoja, -kanavia ja -ympäristöjä.