Siirry suoraan sisältöön

Life Balance - Tasapainoa elämäänLaajuus (5 op)

Tunnus: ZS00CJ12

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maaret Rutanen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opintojakson tarkoituksena on tukea elämäsi tasapainoa, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä opiskelukykyä ja luoda valmistuksia tulevalle työhyvinvoinnille ja työssä jaksamiselle

Opintojakson osaamiset:
Oppimaan oppiminen
Ennakoiva kehittäminen
Eettisyys

Opintojakson osaamistavoite:
Osaat arvioida ja kehittää oman elämäsi tasapainoa ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Tarkastelet omaa toimintaasi kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteiden mukaisesti. Kehität osaamistasi omissa toimintaympäristöissäsi. Ratkaiset elämäsi tasapainoon ja hyvinvointiisi vaikuttavia haasteita luovasti ja uudistat toimintatapojasi tavoitteidesi mukaisesti. Sovellat kehittämisessä luotettavaa tietoa.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on oman toiminnan ja tapojen tarkastelu ja kehittäminen elämän tasapainon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmista. Arvioit omaa motivaatiosi muutokseen ja asetat tarpeidesi perusteella henkilökohtaiset tavoitteet. Perehdyt teoreettisesti ja käytännössä tavoitteidesi saavuttamiseen liittyviin aiheisiin. Lopuksi teet havaintojesi, kokemustesi ja oppimasi tiedon perusteella itsellesi suunnitelman hyvinvointisi edistämiseksi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija nimeää oman elämän tasapainoon ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja tarkastelee omaa toimintaansa kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteiden avulla. Opiskelija kuvaa oman osaamisensa kehittymistä. Opiskelija löytää ratkaisuja oman elämän haasteisiin liittyen ja tunnistaa mahdollisuuksia uudistaa omia toimintatapojaan. Opiskelija yhdistää luotettavaa tietoa oman toimintansa muutoksen suunnittelussa.