Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmointia liiketalouden ammattilaiselleLaajuus (3 op)

Tunnus: HL00BD65

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Teemu Laitinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Ohjelmointia liiketalouden ammattilaisille –opintojakson tarkoituksena on, että tunnet www-ohjelmointiin liittyvät keskeiset käsitteet ja ymmärrät ohjelmoinnin merkityksen yrityksen liiketoiminnassa. Tunnet ohjelmistotuotannon keskeiset vaiheet, menetelmät ja työkalut. Kykenet tekemään yksinkertaiset verkkosivut hyödyntäen ohjelmointia. Osaat hyödyntää erilaisia ohjelmistokehitykseen liittyviä viestintämuotoja, -kanavia ja –ympäristöjä.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson käytyäsi tunnet www-ohjelmointiin liittyvät keskeiset käsitteet ja ymmärrät ohjelmoinnin merkityksen yrityksen liiketoiminnassa. Tunnet ohjelmistotuotannon keskeiset vaiheet, menetelmät ja työkalut. Kykenet tekemään yksinkertaiset verkkosivut hyödyntäen ohjelmointia. Osaat hyödyntää erilaisia ohjelmistokehitykseen liittyviä viestintämuotoja, -kanavia ja –ympäristöjä.

Sisältö

HTML-ohjelmoinnin perusteet
CSS -ohjlemoinnin perusteet
JavaScript –ohjelmoinnin perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tiedät www-ohjelmointiin liittyvät keskeiset käsitteet ja ymmärrät ohjelmoinnin merkityksen yrityksen liiketoiminnassa. Tideät ohjelmistotuotannon keskeiset vaiheet, menetelmät ja työkalut. Kykenet tekemään yksinkertaiset verkkosivut hyödyntäen www-ohjelmointia. Tiedät ohjelmistokehitykseen liittyviä viestintämuotoja, -kanavia ja –ympäristöjä.

Tyydyttävä 2
Ymmärrät www-ohjelmointiin liittyvät keskeiset käsitteet ja ymmärrät ohjelmoinnin merkityksen yrityksen liiketoiminnassa. Tunnet ohjelmistotuotannon keskeiset vaiheet, menetelmät ja työkalut. Kykenet tekemään verkkosivut hyödyntäen ohjelmointia. Osaat hyödyntää erilaisia ohjelmistokehitykseen liittyviä viestintämuotoja, -kanavia ja –ympäristöjä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Ymmärrät www-ohjelmointiin liittyvät keskeiset käsitteet ja niiden yhteydet toisiinsa. Osaat hyödyntää ohjelmistotuotannon yksinkertaisimpia menetelmiä ja työkaluja. Kykenet tekemään interaktiiviset verkkosivut hyödyntäen ohjelmointia.

Kiitettävä 4
Osaat hyödyntää ohjelmistotuotannon menetelmiä ja työkaluja laaja-alaisesti. Kykenet tekemään interaktiiviset verkkosivut, jotka käsittelevät tietoa monipuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija osaa tuottaa monipuolisesti ratkaisuja datan tallennusta, lukemista, käsittelyä sekä näyttämistä varten. Osaat arvioida tehtyjen valintojen merkityksiä liiketalouden kannalta.