Siirry suoraan sisältöön

Tilintarkastusalan standarditLaajuus (3 op)

Tunnus: HL00BD19

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sanna Niemi,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakso tarjoaa tilintarkastukseen suuntautuvalle opiskelijalle mahdollisuuden perehtyä alan standardeihin ja saada osa tilintarkastajatutkintoon vaadittavista opinnoista suoritetuksi. Suoritettuasi opintojakson tiedät standardien merkityksen tilintarkastuksessa ja osaat soveltaa standardeja käytännössä pk-yrityksen tiintarkastukseen. Opintojakson edetessä opit tilintarkastuksen raportoinnin merkityksen ja osaat raportoida suoritetusta tarkastuksesta.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Eettisyysosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Osaat laatia raportin suoritetusta tilintarkastuksesta tilintarkastusalan standardit huomioon ottaen.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään tilintarkastuksen standardien peruskäsitteet, standardien soveltaminen käytännön tilanteissa painottaen tilintarkastuksen suunnittelua, riskien tunnistamista ja arvioimista ja niihin vastaamista sekä raportointi.

Esitietovaatimukset

Tilintarkastuksen perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnet tilintarkastusalan standardeja ja osaat tuettuna toimia tilintarkastajan avustajana ja ohjattuna laatia raportin työstäsi.

Tyydyttävä 2
Tiedät keskeiset vaatimukset tilintarkastusalan standardien soveltamisesta ja osaat avustaa tilintarkastajaa tavanomaisisten tarkastustehtävien raportoinnissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Sinulle on muodostunut kuva tilintarkastusalan standardeista ja säädöksistä ja osaat annettujen ohjeiden mukaisesti suorittaa tarkastuksia ja raportoida tuloksista tilintarkastajalle.

Kiitettävä 4
Osaat määritellä osan alan keskeisistä käsitteistä ja osaat itsenäisesti ohjeiden perusteella toimia tilintarkastajan avustajana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Osaat määritellä keskeiset tilintarkastusalan käsitteet ja standardit. Osaat itsenäisesti ja oma-aloitteisesti toimia tilintarkastajan avustajana ja raportoida työsi tulokset ISA-standardeja soveltaen.

Oppimateriaalit

ISA Standardien soveltaminen pk-yhteisöjen tilintarkastuksessa, v 2017 tai uudempi painos, ST-Akatemia

Lisätiedot

Opintojakso soveltuu tilintarkastukseen erikoistuvalle laskentatoimen asiantuntijalle.