Siirry suoraan sisältöön

KulttuurihyvinvointiprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: KP00CC80

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Riikka Karvonen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijuusalueella. Opintojaksolla syvennyt kulttuurin ja taiteen merkitykseen hyvinvoinnin tukena. Tunnet ja ymmärrät kulttuurihyvinvoinnin ytimessä olevan henkilökohtaisen kulttuuri- ja taidesuhteen yhteisöjen sekä yksilöiden tarpeiden perustana. Kehität uusia asiakaslähtöisiä toimintatapoja ja osaat luoda erilaisia yhteistyön muotoja. Osallistut kulttuurihyvinvointia edistävään kokonaisuuteen; esimerkiksi Näppärikurssi tai vastaava.

Sisältö

Erilaisten ryhmien toimintakulttuuri sekä osallisuuden ja ohjauksen periaatteet.
Opintojaksolla opit analysoimaan, arvioimaan ja kehittämään ammatillista osaamista kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijuusalueella.
Tiedostat kulttuurihyvinvoinnin merkityksen laaja-alaisesti ajankohtaisista yhteiskunnallisista ja tutkimuksellisista hyvinvoinnin näkökulmista käsin.
Tunnet kulttuurihyvinvointialan keskeiset käsitteet sekä arvopohjan ja kehittämistehtävät.
Tunnet ja ymmärrät kulttuurihyvinvoinnin ytimessä olevan henkilökohtaisen kulttuuri- ja taidesuhteen yhteisöjen sekä yksilöiden tarpeiden perustana.
Kehität uusia asiakaslähtöisiä toimintatapoja ja osaat luoda erilaisia yhteistyön muotoja.
Suunnittelet moniammatillisesti kulttuurihyvinvointiprojektin, työelämäntarve- ja osallistujalähtöisesti, osallisuusosaamista käyttäen. Tällä opintojaksolla kehität reflektiotaitoja yksin ja yhdessä.
Tutustut yhteisölliseen ja kaikkia osallistavaan musiikkitapahtumaan, jossa kohtaavat eritasoiset ja -ikäiset musiikin harrastajat, musiikin opettajat, opiskelijat, muusikot sekä erityistä tukea tarvitsevat musiikin harrastajat.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa.

Osaat toteuttaa ja arvioida työelämän kehittämisprojektin sekä toimia projektiryhmän jäsenenä.

Opintojakson aikana reflektoit omaa oppimistasi oppimispäiväkirjan avulla. Opintojakson päätteeksi laadit päiväkirjastasi tiivistelmän ja arviot, miten hyvin olet saavuttanut opintojakson tavoitteet. Oppimispäiväkirjan tiivistelmä huomioidaan arviointipäätöksessä.

Olet aktiivinen ja osallistut yhteisölliseen musiikkikurssiin, jossa toimit esimerkiksi pienempien tai erityistä tukea tarvitsevien soittajien tukena.