Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu IV: LähijohtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: SO00CJ89

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Timo Hintikka

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on perehtyä lähijohtamisen ja tiimityön vaatimuksiin sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen palveluissa.

Osaamiset:

Sosiaalialan eettinen osaaminen
Sosiaalialan palvelujärjestelmäosaaminen
Työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen

Osaamistavoitteet:

Osaat toimia ihmis- ja perusoikeussäädösten, sosiaalialan arvojen ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti. Pystyt edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta sekä toimimaan arvoristiriitoja sisältävissä tilanteissa eettisesti perustellusti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla.

Tiedät hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen liittyviä sosiaali- ja varhaiskasvatuspalveluita. Tunnet alan juridisen säädöspohjan ja huomioit keskeisen lainsäädännön sosiaali- ja kasvatusalan johtamistyössä. Osaat toimia sosiaali- ja kasvatusalan asiantuntijana asiakkaan edun mukaisesti johtamis- ja monialaisessa työssä.

Tiedät työyhteisön ja tiimityön johtamisen merkityksen osana asiakastyön toteuttamista, työn hallintaa ja organisointia. Tunnet keskeisen lainsäädännön ja osaat edistää omaa ja työyhteisön työhyvinvointia. Tiedät erilaisia tapoja arvioida ja kehittää työn laatua, ja tuloksia sekä ymmärrät henkilöstöjohtamisen merkityksen toimintayksikön ja organisaation toiminnassa.

Sisältö

Lähijohtamisen harjoittelu sosiaalialan/varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä.

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on lähijohtaminen ja sen eri osa-alueet, asiakastyön ohjauksen ja asiakasprosessien johtaminen sekä tiimityöhön ja sen johtamiseen perehtyminen.

Esitietovaatimukset

Tunnet lähijohtamisen eri osa-alueet ja niiden merkityksen perustehtävän toteuttamisessa ja asiakasprosessin johtamisessa. Ymmärrät tiimityön periaatteet ja tiimivastaavan keskeiset tehtävät.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata lähijohtamisen keskeiset osa-alueet ja työtehtävät sosiaalialan ja/tai varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä. Tiedät asiakastyön ohjauksen ja asiakasprosessien sekä tiimityöhön johtamisen periaatteet ja osaat huomioida nämä toiminnassasi. Tunnet keskeisen lainsäädännön sosiaali- ja kasvatusalan johtamistyössä ja osaat edistää omaa ja työyhteisön työhyvinvointia. Tunnistat, kuinka johtamistyössä ja omassa toiminnassasi edistetään yhdenvertaisuutta sekä toimitaan eettisesti perustellusti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Osaat arvioida edellä mainittujen teemojen toteutumista lähijohtamisessa.