Siirry suoraan sisältöön

KasvatusyhteistyöLaajuus (5 op)

Tunnus: SO00CK68

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Timo Hintikka
  • Merja Nybacka

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on lisätä ymmärrystäsi varhaiskasvatuksessa toteutettavasta monialaisesta yhteistyöstä ja huoltajien kanssa tehtävästä kasvatusyhteistyöstä. Lisäksi tarkoituksena on, että opit tunnistamaan lapsiperheiden keskeiset palvelut ja tiedät kuraattorin ja varhaiskasvatuksen sosionomin työn tavoitteet.

Osaamiset:

Sosiaalialan asiakastyön osaaminen 
Sosiaalialan palvelujärjestelmäosaaminen 

Osaamistavoitteet:

Osaat vahvistaa lapsen ja perheen hyvinvointia ja osallisuutta. Osaat hyödyntää kasvatusyhteistyön periaatteita, menetelmiä ja käytänteitä.

Kykenet toimimaan sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen asiantuntijana monialaisessa ja -ammatillisessa yhteistyössä. Osaat tunnistaa ja arvioida palveluohjauksen ja monialaisen yhteistyön tarpeet perheiden tukemiseksi.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on perheiden kanssa tehtävä kasvatusyhteistyö. Opintojaksoon kuuluu Perhepolku- ohjaajakoulutus ja menetelmän käytännön toteutus päiväkodissa. Lisäksi opintojaksolla tarkastellaan monialaista yhteistyötä, lapsiperheiden palveluita ja palveluohjauksen toteuttamista sekä varhaiskasvatuksen sosionomin ja kuraattorin työn tavoitteita ja tehtäviä.

Esitietovaatimukset

Suomalaisen sosiaalihuollon ja varhaiskasvatuksen palveluiden tunteminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata perheiden kanssa tehtävää kasvatusyhteistyötä ja perhepolku- menetelmää sen osana. Osallistut Perhepolku- vanhempainiltojen toteuttamiseen. Osaat kuvata monialaisen työn periaatteita, lapsiperheiden palveluita ja palveluohjausta. Tunnistat ja osaat nimetä varhaiskasvatuksen sosionomin ja kuraattorin työtehtäviä.

Lisätiedot

Opintojakso on osa varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogisen työn opintoja (yhteensä 60 op). Opintojakso on pakollinen varhaiskasvatuksen polulla opiskeleville.