Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvoinnin ja elämäntaitojen tukeminenLaajuus (5 op)

Tunnus: SZ00BB75

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maaret Rutanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opit hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteet ja harjoittelet niiden soveltamista hyvinvointia ja elämäntaitoja tukevassa ohjauksessa. Yhdistät osaamistasi omaan ammattilliseen rooliisi.

Opintojakson osaamiset
Yrittäjyys-, innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakkuusosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson jälkeen tiedät, kuinka hyväksymis- ja omistautumisterapeuttista lähestymistapaa voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ja elämäntaitojen tukemisessa. Osaat rakentaa ammatillisen ja luottamuksellisen suhteen ohjaajana. Tunnistat ohjattavan yksilöllisiä tarpeita ja osaat antaa hänelle hyvinvointia ja elämäntaitoja tukevaa palautetta hyväksymis- ja omistautumisterapian lähestymistapoja hyödyntäen.

Sisältö

Opintojakson sisältöinä ovat hyväksymis- ja omistautumisterapian teoreettiset lähtökohdat sekä niiden soveltaminen käytännössä hyvinvoinnin ja elämäntaitojen ohjauksessa. Oman toiminnan arviointi ja palautteen hyödyntäminen ohjauksessa.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tietää sosiaali- ja terveysalan ammatilliset ja eettiset periaatteet. Hän tuntee ohjauksen lähtökohdat ja on perehtynyt asiakastyöhön oman ammattialansa harjoittelussa. Opiskelija osaa soveltaa oman ammattialansa tietoperustaa ja menetelmiä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

hyväksytty: Hallitset hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteet ja osaa soveltaa niitä hyvinvointiohjelmaan osallistuvien ohjauksessa tavoitteellisesti ja asiakaslähtöisesti. Osaat analysoida ja tarkastella hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteita suhteessa omaan ammatilliseen osaamiseesi ja työsi käytäntöihin teoreettisesti perustellen.

hylätty: Et osoita hallitsevasi hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteita ja niiden soveltamista ohjauksessa. Et kykene analysoimaan ja tarkastelemaan hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteita omaan osaamiseesi ja työsi käytäntöihin perustellusti.






hylätty: