Siirry suoraan sisältöön

BetonityötLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF81

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Antti Kauppinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta osaat suunnitella ja toteuttaa kohteen betonoinnin laadukkaasti.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista laitteista, työvälineistä, teknologioista sekä niiden rajoituksista betonitöissä
Viestintä ja tiimityö: Kyky toimia tehokkaasti yksilönä ja tiimin jäsenenä
Monialainen osaaminen: Tietoisuus insinöörin ammattikäytännön työsuojelusta sekä ymmärrys sen asettamista rajoituksista.

Opintojakson tavoite:
Osaat suunnitella työmaan betonoinnin; valita käytettävät muotit ja massan sekä varmistaa oikeat jälkihoito ja laadunvarmistustoimenpiteet myös talviolosuhteissa.
Tunnet betonielementtirakenteiden pääpiirteet.
Osaat suunnitella betonielementtien logistiikkaketjua tehtaalta työmaalle, valita sopivat työmaa-aikaiset varastointi menetelmät sekä tunnet asennustyön toteutukseen vaikuttavat asiat ja käytettävän nostokaluston vaikutuksen asennustyöhön.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

Betonointi; työn suunnittelu, muottitekniikka, massan valinta, jälkihoito ja laadunvarmistus. Betonielementtirakentaminen; logistiikka, työmaa-aikainen varastointi, asennustyön suunnittelu ja nostokaluston valinta.

Esitietovaatimukset

Betoniaineopin osaaminen: Betoni materiaalina ja betonin ominaisuudet, betonin valmistus

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: (Betonointi; työn suunnittelu, muottitekniikka, massan valinta, jälkihoito ja laadunvarmistus. Betonielementtirakentaminen; logistiikka, työmaa-aikainen varastointi, asennustyön suunnittelu ja nostokaluston valinta). Opiskelija voi osoittaa osaamisensa luettelemalla tavoitteiden mukaisia asioita.