Siirry suoraan sisältöön

TietoturvateknologiatLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD87

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Nevala,
  • Jarmo Viinikanoja,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa eri tietoturvatekniikoita. Opiskelija tietää ja ymmärtää erilaisten tietoturvateknologioiden käyttökohteet, sekä niiden tuomat mahdollisuudet.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet suojaamisen perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen IT-infrastuktuurin ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisessa.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida tietoturvateknologioihin liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa sekä tunnistamalla näitä

Sisältö

Opintojakso sisältää tietoturvateknologioiden eri osa-alueet ja yleisesti käytety tekniikat ja laitteet sekä niiden roolit IT-infrastuktuurin ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisessa.

Tietoliikenteen hallinta ja monitorointi
Haavoittuvuuksien tunnistaminen
Tiedonsiirron turvaaminen

Esitietovaatimukset

Tietoverkot
Kyberturvallisuus
Linuxin perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvateknologioiden peruskäsitteitä ja siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija osaa käyttää tietoturvateknologiassa käytettäviä työkaluja avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvateknologioiden peruskäsiteet ja siihen liittyvän teorian. Opiskelija osaa käyttää tietoturvateknologiassa käytettäviä työkaluja ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvateknologioiden peruskäsiteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää tietoturvateknologiassa käytettäviä työkaluja.

Kiitettävä (4)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvateknologioiden käsiteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää tietoturvateknologiassa käytettäviä työkaluja edistyneesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Erinomainen 5: Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvateknologioiden käsiteet ja siihen liittyvän teorian erinomaisesti. Opiskelija osaa käyttää ja valita sopivia tietoturvateknologiassa käytettäviä työkaluja edistyneesti, sekä pystyy ottamaan uusia työkaluja itsenäisesti käyttöön.