Siirry suoraan sisältöön

Olio-ohjelmointiLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD91

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Esa Salmikangas,
  • Pasi Manninen,

Osaamistavoitteet

Osaat suunnitella ja dokumentoida luokkia ja olioita sekä niiden välistä vuorovaikutusta. Osaat ohjelmoida olio-ohjelmointikielellä käyttäen luokkia ja olioita. Osaat soveltaa olio-ohjelmointia käytännön ongelmien ratkaisussa.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Ymmärrät olio-ohjelmoinnin perusideologian.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat soveltaa olio-ohjelmointiosaamista sovelluksissa.

Sisältö

olio-ohjelmoinnin perusteet
luokkien määrittely ja suunnittelu
olioiden kuvauskieli (UML)
olion tilan ja elinkaaren hallinta
kapselointi
monimuotoisuus
periyttäminen
koostaminen
rajapinnat
kokoelmaluokat
luokkien yksikkötestaus

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet
Tietorakenteet ja algoritmit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Osaat joltakin osin olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Osaat suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa joitakin yksinkertaisia luokkarakenteita. Osaat toteuttaa olio-ohjelmointikielen avulla joitakin pieniä ohjelmia. Olet tehnyt vain osan opintojakson harjoitustehtävistä.

Tyydyttävä (2): Osaat pääosin olio-ohjelmoinnin käsitteet ja perusteorian. Osaat suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa tavanomaisia luokkarakenteita. Osaat pääosin olio-ohjelmointikielen ja osaat toteuttaa sen avulla joitakin pieniä käytännön tarpeita toteuttavia ohjelmia. Olet tehnyt opintojakson keskeisimmät harjoitustehtävät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tiedät ja ymmärrät hyvin valitsemasi olio-ohjelmoinnin käsitteet ja mahdollisuudet. Osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt suurimman osan opintojakson harjoitustehtävistä.

Kiitettävä (4): Osoitat laajempaa tietoa ja ymmärrystä olio-ohjelmoinnin käsitteistä ja mahdollisuuksista. Osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt melkein kaikki opintojakson tehtävät.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Osoitat laajaa tietoa ja ymmärrystä olio-ohjelmoinnin käsitteistä ja mahdollisuuksista. Osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin esimerkillisesti. Olet tehnyt kaikki opintojakson tehtävät.