Siirry suoraan sisältöön

Android-sovelluskehitysLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD93

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Pasi Manninen,

Osaamistavoitteet

Ymmärrät Android-ohjelmointiin liittyvät peruskäsitteet ja tärkeimmät sovelluskehityksen vaiheet Android-ympäristössä. Käytyäsi tämän opintojakson osaat soveltaa Android-ohjelmointiosaamista toteuttaessasi sovelluksia erilaisiin Android-pohjaisiin laitteisiin.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet android ohjelmoinnin perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun toteutat android sovelluksen.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida Android sovelluskehittämiseen liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa

Sisältö

Johdanto Android-sovelluskehitykseen ja -ohjelmointiin
Käyttöliittymän suunnittelu
Androidin viestintä Intenteillä
Ulkoisen tiedon lataaminen ja visualisointi
Arkkitehtuurikomponenttien käyttäminen
Google-karttojen käyttö
Tiedon tallentaminen laitteeseen
Kotinäytön sovelluksien luonti
Wear-sovellusten luominen
Jetpack Composen käyttö
Sovellusten julkaisu ja kuinka ansaita rahaa

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet, Olio-ohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tiedät ja ymmärrät Android-sovelluksen ohjelmointimahdollisuudet, mutta oman ohjelmointitaidon soveltaminen käytäntöön on suppeaa ja vaikeaa. Olet tehnyt vain osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat suunnitella ja toteuttaa suppean Android-sovelluksen.

Tyydyttävä (2): Tiedät ja ymmärrät Android-sovelluksen ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt opintojakson keskeisimmät harjoitustehtävät. Osaat soveltaa osaamistasi Android-teknologian saralla ja toteuttaa mobiilisovelluksen Android-tekniikoilla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tiedät ja ymmärrät hyvin Android-sovelluksen ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt suurimman osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat analysoida Android-teknologian mahdollisuuksia ja laatia useita näkymiä sisältävän mobiilisovelluksen Android-tekniikalla.

Kiitettävä (4): Osoitat laajempaa tietoa ja ymmärrystä Android-sovelluksien ohjelmointimahdollisuuksiin ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt melkein kaikki opintojakson tehtävät. Osaat arvioida ja perustella valitsemasi teknologian mahdollisuuksia ja osaat laatia sovelluksen Android-tekniikalla, joka on virheetön ja näyttävä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Osoitat laajaa tietoa ja ymmärrystä Android-teknologian ohjelmointimahdollisuuksiin ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin esimerkillisesti. Olet tehnyt opintojakson kaikki tehtävät. Osaat arvioida kriittisesti valitun teknologian mahdollisuuksia ja laatia sovelluksen Android-tekniikalla, joka dynaaminen ja näyttävä.