Siirry suoraan sisältöön

TietoturvakontrollitLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CE11

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Viinikanoja,

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii tuntemaan tietoturvakontrollien pääkategoriat ja ymmärtämään niiden merkityksen turvallisuuden näkökulmasta. Opiskelija oppii suojaamisen näkökulmia tietoturvakontrollien pohjalta. Opiskelija toteuttaa eri tietoturvakontrolleja suojellakseen yrityksen kriittisiä tietoteknisiä järjestelmiä.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet tietoturvakontrollien perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun toteutat suojauksia yritykseen.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida tietoturvakontrolleihin liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa

Sisältö

Kun käyt tämän opintojakson, osaat viedä käytäntöön tietoturvakontrolleja ja ymmärtämään näiden merkityksen yrityksen suojaamisen näkökulmasta

Edistyneisiin palomuureihin liittyviä tietoturvakontrolleja
Tapahtumien monitorointi- ja lokitusjärjestelmät
Web sovellustason palomuurit
Uhkatiedon hyödyntäminen

Esitietovaatimukset

Kyberturvallisuus
Tietoturvateknologia
Tietoverkot
Linux Perusteet
Windows Administrointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvakontrolleiden peruskäsitteitä ja siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija osaa käyttää tietoturvakontrollien työkaluja avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvakontrolleiden peruskäsiteet ja siihen liittyvän teorian. Opiskelija osaa käyttää tietoturvakontrollien työkaluja ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvakontrolleiden peruskäsiteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää tietoturvakontrollien työkaluja.

Kiitettävä (4)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvakontrolleiden käsiteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää tietoturvakontrollien työkaluja edistyneesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Opiskelija tietää ja ymmärtää tietoturvakontrolleiden käsiteet ja siihen liittyvän teorian erinomaisesti. Opiskelija osaa käyttää ja valita sopivia tietoturvakontrollien työkaluja edistyneesti, sekä pystyy ottamaan uusia työkaluja itsenäisesti käyttöön.