Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen forensiikkaLaajuus (6 op)

Tunnus: TT00CE15

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Nevala
  • Heikki Järvinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija saavuttaa perusymmärryksen digitaalisesta forensiikasta, sen prosesseista, digitaalisen forensiikan eri työkaluista ja digitaaliseen forensiikkaan vaikuttavasta lainsäädännöstä. Opiskelija tuntee digitaalisen forensiikan peruskäsitteet, menetelmät ja työkalut. Opiskelija osaa suorittaa digitaalisen forensiikan tutkintaprosessin eri vaiheet ja dokumentoida ne asianmukaisesti. Opiskelija osaa soveltaa digitaalisen forensiikan tietoja ja taitoja erilaisiin tilanteisiin ja ongelmiin.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Opiskelija osoittaa laaja-alaista ja syvällistä tietoa ja ymmärrystä insinööritieteiden perusteista ja soveltamisesta. Osaat analysoida tutkittavaa kohdetta soveltaen eri menetelmiä käytännön ja teorian avulla

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Opiskelija osoittaa kykyä analysoida monimutkaisia insinööriongelmia matemaattisten, tieteellisten ja teknisten menetelmien avulla. Tunnet digitaalisen forensiikan perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun toteutat forensiikka tutkimusta.

Sisältö

Tällä opintojaksolla saavutat perusymmärryksen digitaalisesta forensiikasta, sen prosesseista, työkaluista ja lainsäädännöstä. Opit digitaalisen forensiikan peruskäsitteet ja menetelmät sekä suorittamaan tutkintaprosessin eri vaiheet ja dokumentoimaan ne asianmukaisesti. Osaat soveltaa digitaalisen forensiikan tietoja ja taitoja erilaisiin tilanteisiin ja ongelmiin. Kurssi antaa sinulle valmiudet analysoida tutkittavaa kohdetta soveltaen eri menetelmiä käytännön ja teorian avulla.

näyteketjun eheys
digitaaliseen forensiikkaan liittyvä lainsäädäntö
digitaalisen forensiikan työvaiheet
erilaiset digitaalisen forensiikan työvälineet ja menetelmät

Esitietovaatimukset

Kyberturvallisuuden hallinta
Auditointi ja penetraatiotestaus
Salausmenetelmien matemaattiset perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Opiskelija tuntee pinnallisesti digitaalisen forensiikan käyttökohteet ja prosessit kyberhyökkäyksien käsittelyssä. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa yleisimpiä menetelmiä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida suppeasti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Tyydyttävä 2
Opiskelija tuntee digitaalisen forensiikan ja poikkeamienhallinnan terminologian. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa pintapuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelija tuntee kyberuhkatiedon periaatteet, tyypit ja hyödynnettävyys kyberpuolustuksessa. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Kiitettävä 4
Opiskelija tuntee digitaalisen forensiikan roolin kyberhyökkäyksien tutkinnassa ja sen menetelmät sekä työvälineet. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija tuntee perusteellisesti digitaalisen forensiikan käyttökohteet ja sen hyödyntämisen kyberhyökkäyksien tutkinnassa. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.