Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen forensiikka ja poikkeamienhallintaLaajuus (5 op)

Tunnus: TTC7050

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Joni Gadd
  • Marko Vatanen
  • Jarmo Viinikanoja

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää digitaalisen forensiikan terminologian, käyttökohteet ja toimintatavat sekä kyberpoikkeamienhallinnan käsitteet ja toimintatavat. Lisäksi kurssilla käydään eri työvälineitä perustason digitaalisen forensiikan suorittamiseen sekä poikkeamienhallintaan. Opiskelija oppii digitaalisen forensiikan merkityksen kyberhyökkäyksien tutkinnassa.

Opintojakson osaamiset
EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön

Sisältö

- Digitaalisen forensiikan terminologia
- Digitaalisen forensiikan käyttökohteet ja prosessit
- Digitaalisen forensiikan työvälineet
- Digitaalisen forensiikan rooli kyberhyökkäyksien tutkinnassa
- Kyberpoikkeamienhallinnan käsitteet ja toimintatavat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tuntee pinnallisesti digitaalisen forensiikan käyttökohteet ja prosessit kyberhyökkäyksien käsittelyssä. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa yleisimpiä menetelmiä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida suppeasti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee digitaalisen forensiikan ja poikkeamienhallinnan terminologian. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa pintapuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija tuntee kyberuhkatiedon periaatteet, tyypit ja hyödynnettävyys kyberpuolustuksessa. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Kiitettävä 4: Opiskelija tuntee digitaalisen forensiikan roolin kyberhyökkäyksien tutkinnassa ja sen menetelmät sekä työvälineet. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija tuntee perusteellisesti digitaalisen forensiikan käyttökohteet ja sen hyödyntämisen kyberhyökkäyksien tutkinnassa. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.