Siirry suoraan sisältöön

LuomueläintuotantoLaajuus (2 op)

Tunnus: LM00CC24

Laajuus

2 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Mirja Riipinen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson käytyäsi tunnet luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa. Tunnet suomalaisen luomueläintuotannon ehdot.

Opintojakson osaamiset

Maatalousosaaminen;
-osaat tuotantoeläinten tuotantokokonaisuuden huomioiden hyvinvointitekijät sekä tunnet eläintuotannon roolin ruokaketjussa
Luonnontieteen ja ympäristöosaaminen:
-tunnistat oman toimintantasi keskeiset ympäristö-, vesistö- ja ilmastovaikutukset, osaat mitata niitä sekä hallitset keinoja vaikutusten pienentämiseksi 
-osaat soveltaa ja hyödyntää tutkittua ympäristötietoa sekä kiertotalouden mahdollisuuksia omassa toiminnassasi 
Kestävä kehitys:
-osaat käyttää oman alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
-ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Opintojakson osaamistavoite

Osaat etsiä ajantasaiset tiedon luomutuotannon ehdoista. Osaat arvioida eläinten ruokinnan ja olosuhteiden soveltuvuutta luomutuotantoon.

Sisältö

Ruokaviraston Eläintuotannon ehdot

Luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet

Esitietovaatimukset

Tuotantoeläinten tuotanto-olosuhteiden tuntemus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset ja pystyy soveltamaan niitä. Opiskelija osaa arvioida oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia luomutuotannossa luomutuotannon vaatimusten perusteella.

Lisätiedot

AvoinAMK