Siirry suoraan sisältöön

Musiikkipedagogiikka varhaislapsuudessaLaajuus (9 op)

Tunnus: KP00CC93

Laajuus

9 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Leena Kangastalo

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on, että perehdyt alle kouluikäsen lapsen musiikkikasvatukseen. Osaat käyttää ja soveltaa monipuolisesti musiikkikasvatuksen työtapoja ja menetelmiä erilaisissa ohjaustilanteissa osallisuuden periaatteet huomioiden. Ymmärrät tavoitteellisen musiikkikasvatuksen elämyksellisen ja kokonaisvaltaisen lähestymistavan. Kykenet ohjaamaan eri-ikäisten ja erilaisten oppijoiden soiton alkeisopetuksen ja yhteismusisoinnin tuokioita. Harjoittelet oman laulun ja sovitusten tekemistä.

Ymmärrät opettajan ammatin eettisen ja yrittäjämäisen luonteen ja arvioit omaa ja toisten osaamista rakentavasti ja realistisesti.

Sisältö

Opintojakson sisältö:
Musiikilliset / yleiset tavoitteet opetuksessa
Musiikkikasvatuksen työtavat ja menetelmät
Soiton alkeisopetus ja yhteismusisointi erilaisissa toimintaryhmissä
Laulun tekeminen ja sovittaminen
Oppijalähtöisyys, elämyksellinen ja kokemuksellinen oppiminen
Opetuksen suunnittelu lapsen ikä- ja kehitystason huomioon ottaen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Ymmärrät musiikkikasvatuksen kokonaisvaltaisen lähestymistavan tunnilla käydyissä keskusteluissa sekä kirjallisissa tehtävissä. Osaat suunnitella ja toteuttaa tavoitteellista musiikkitoimintaa monipuolisesti musiikkikasvatuksen työtapoja ja menetelmiä käyttäen ja soveltaen. Osoitat osaamistasi monipuolisesti kirjallisissa sekä käytäntöön sovellettavissa harjoitustehtävissä. Osoitat kypsää itsesi arvioimisen ja kehittämisen taitoa demonstraatioissa ja harjoittelussa.