Music and Sound for GamesLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HG00CI50
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- englanti
- Vastuuhenkilö
- Ilari Miikkulainen
- Kalle Raijonkari
Osaamistavoitteet
Kurssin tavoite
Tämä kurssi keskittyy kiinnostaviin ajankohtaisiin ilmiöihin peliteollisuudessa. Tarjoamme erilaisia erikoistuneita kursseja lukuvuoden aikana, jotka liittyvät esimerkiksi peliäänisuunnitteluun (uudet ääniteknologiat, välimuistit), XR-teknologioihin (lisätty todellisuus, virtuaalitodellisuus, etäosallisuus), pelitaiteeseen, ohjelmointiin ja pelibisnekseen. Kurssin tarve nousee peliyhteisön, pelituotantoprogramman ja teollisuuden sidosryhmien tarpeista.
Kurssin suoritettuasi opit uusia peliteollisuuden taitoja edistyneellä tasolla, mikä on hyödyllistä urallasi peliteollisuudessa.
Kurssin kompetenssit
Monitieteinen osaaminen peleissä:
Opiskelija pystyy soveltamaan taitojaan ja tietämystään erityisellä pelituotannon, -kehityksen tai -suunnittelun alalla tai muulla digitaalisten pelien alaan liittyvällä tutkimusalueella.
Pelin tuotanto-osaaminen:
Opiskelija pystyy tuottamaan sisältöä peliprojektille ja työskentelemään työkalujen kanssa merkityksellisellä ja systemaattisella tavalla. Opiskelija pystyy tuottamaan arvoa peliprojektille työskennellessään tietyssä erikoisasiantuntijan roolissa.
Kurssin oppimistavoitteet
Sisältö vaihtelee ja riippuu peliyhteisön resursseista ja tarpeista. Lukuvuoden aikana toteutetaan yksi tai kaksi erilaista kurssia, ja ne, joilla on perus- tai edistyneet taidot ja osaaminen kyseisellä alalla, voivat osallistua kurssille.
Sisältö
Kurssin aikana opit käyttämään digitaalista äänityöasemaa, visuaalisen kuvaston ja äänen välisen suhteen, erilaisia äänisuunnittelun erityispiirteitä kuten sekoitus, mukautuva musiikki ja miten ääni toteutetaan peleissä sekä äänisuunnitteluprosessi. Opit myös kommunikoimaan äänisuunnittelijana muiden luojien kanssa ja äänisuunnittelijan roolin peliteollisuudessa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä (1): Ymmärrät pelisoundisuunnitteluun liittyvän peruskäsitteistön ja -käytännöt. Pystyt luomaan perustason äänisisältöä digitaalisella äänityöasemalla.
Tyydyttävä (2): Pystyt ymmärtämään peruskäsitteistön ja -käytännöt pelisoundisuunnittelussa omassa tuotannossasi. Pystyt luomaan äänisisältöä digitaalisella äänityöasemalla ja soveltamaan sitä muihin mediamuotoihin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3): Täytät edelliset kriteerit ja kykenet olemaan analyyttinen tuloksistasi. Pystyt vertailemaan työtäsi ammattistandardeihin ja huomaat parannuskohdat omassa työssäsi.
Erittäin hyvä (4): Täytät edelliset kriteerit ja osaat arvioida ja pohtia valintojasi äänisuunnittelun kontekstissa eri medioihin eri näkökulmista. Ymmärrät äänisuunnittelijan roolin pelikehitysprosessissa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): Täytät aiemmat kriteerit ja sinulla on kattava ymmärrys äänisuunnittelusta. Pystyt luomaan työtä ja toteuttamaan tuloksia pelikehityksen kontekstissa.