Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistämisen ennakoiva kehittäminen ja arviointimallitLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YS00BZ83

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Pauliina Soanvaara

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on lisätä ymmärrystä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen lähtökohdista. Lisäksi tarkoituksena on, että osallistujat ymmärtävät systemaattisen suunnittelun ja arvioinnin merkityksen väestön terveyden edistämisessä sekä osana julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden terveyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kurssin suoritettuasi saat seuraavat osaamiset:
Ennakoiva kehittäminen (Osaat johtaa uusien, tulevaisuutta ennakoivien ratkaisujen kehittämistä ja tuottaa uutta tietoa erilaisia tutkimus- ja kehittämismenetelmiä hyödyntäen)

Oppimaan oppiminen (Edistät omaa ja työyhteisönsä jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittymistä hyödyntäen eri alojen tietoa ja digitalisaation mahdollisuuksia)

Kestävä kehitys (Kehittät kestäviä ja vastuullisia toimintatapoja työssään sekä tukee kestävyysmuutosta työyhteisössään ja yhteiskunnassa)

Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuasi kykenet soveltamaan terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen sekä julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden terveyden edistämisen toiminnan kehittämisessä, koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa kestävän kehityksen näkökulma huomioiden.

Sisältö

Terveyden determinantit
Terveyden eriarvoisuus
Terveyden edistämisen toiminnan tasot
Terveyden edistämisen suunnittelu- ja arviointimallit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Opiskelija tunnistaa terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen sekä julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden terveyden edistämisen koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa.

Tyydyttävä 2
Opiskelija osaa kuvata terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen, sekä julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin terveyden edistämisen kehittämisessä, koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa. Opiskelija tunnistaa terveyden edistämisen asiantuntijuuteen kuuluvia sisältöjä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen, sekä julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden terveyden edistämisen kehittämisessä, koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa huomioiden myös kestävän kehityksen näkökulman. Opiskelija osaa arvioida omaa terveyden edistämisen asiantuntijuuttaan ja sen kehittymistä.

Kiitettävä 4
Opiskelija osaa soveltaa kriittisesti terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen, julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden terveyden edistämisen kehittämisessä, koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa huomioiden myös kestävän kehityksen näkökulman. Hän osaa yhdistellä eri tiedonlähteistä hankittua tietoa. Hän osaa arvioida kriittisesti terveyden edistämisen suunnitteluun ja arviointiin liittyvää materiaalia. Hän osaa arvioida kriittisesti myös omaa terveyden edistämisen asiantuntijuuttaan ja sen kehittymistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija osaa soveltaa luovasti, tutkimustietoon perustuen terveyden edistämisen malleja ja lähestymistapoja yksilöiden ja yhteisöjen, julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden terveyden edistämisen kehittämisessä, koordinoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa huomioiden kestävän kehityksen näkökulman. Opiskelija osaa kehittää luovasti terveyden edistämisen asiantuntijuuttaan.

Siirry alkuun