Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen (10 cr)

Code: MMPD2500-3004

General information


Enrollment

03.08.2021 - 05.09.2021

Timing

30.08.2021 - 17.12.2021

Number of ECTS credits allocated

10 op

Virtual portion

10 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

Liiketoimintayksikkö

Teaching languages

  • Finnish

Seats

0 - 40

Degree programmes

  • Palveluliiketoiminta (AMK)
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)

Teachers

  • Anne-Maria Raitio
  • Tomi Hiltunen

Groups

  • MPT19S1M
    Palveluliiketoiminta

Objective

Opintojakson tavoite
Sinä osaat kehittää ja kriittisesti arvioida omia vuorovaikutus -ja johtamistaitojasi. Tunnistat yrityksen strategian merkityksen esimiestyössäsi. Sinä osaat määrittää asiakkuuksia teoriaa soveltaen ja toteuttaa itsenäisesti myynti- tai tiedotuskampanjan. Sinä tunnistat ja osaat soveltaa ruoka- ja ravintolapalvelun seurantajärjestelmiä sekä tunnuslukuja ruoka-ja ravintolapalveluiden liiketoiminnoissa. Tiedostat alan tulevaisuuden osaamistarpeet. Opit käyttämään videota oman oppimisen reflektoinnissa ja työskentelemään osana asiantuntijatiimiä. Opit tarkastelemaan itseäsi esimiesroolissa ja saat palautetta vahvuuksistasi ja kehittämiskohteistasi. Hallitset työyhteisöön ja työhyvinvointiin liittyvät osa-alueet ja niiiden merkityksen toimintaympäristössä.

Content

Itsensä ja tiimin johtaminen

Asiakkuuksien johtaminen yrityksessö

Työhyvinvointi ja työntekijöiden motivointi

Location and time

- Webinaarit Zoomissa
- Lukupiirit ryhmittäin oman aikataulutuksen mukaan
- Moodle-oppimisympäristö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

- Verkko-opiskelumateriaali
- Johtamisen aihealueen mukaan valitut teokset
- Vepsäläinen, Jukka.2016. Ruokaketjun osaamistarpeet tulevaisuudessa. Opetushallitus.

Teaching methods

- Webinaarit, joissa vierailevia luennoitsijoita ja ohjattua työskentelyä (läsnäolopakko)
- Toiminnan kehittäminen kohdeyrityksissä
- Reflektiovideoiden tekeminen
- Lukupiirit
- Portfolio

Employer connections

Vierailevia luennoitsijoita kentältä

Exam schedules

Kurssilla ei ole tenttiä

Student workload

Webinaarit 10 h
Lukupiirit 50 h
Toiminnan kehittäminen kohdeyrityksessä ja reflektiovideot 200 h
Portfolio 10 h

Further information

Avoin amk 3

Evaluation scale

Pass/Fail

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija tuntee operatiivisen johtamisen osa-alueet ja osaa hahmottaa niiden suhteen toisiinsa. Opiskelija tunnistaa operatiivisen johtamisen työvälineitä ja osaa hyödyntää niitä päätöksenteossa.

Qualifications

Courses Marketing, Accounting, Management and Operational Management