Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 cr)

Code: MMPR6130-3003

General information


Enrollment

01.11.2021 - 09.01.2022

Timing

23.05.2022 - 31.07.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Online learning

Unit

Liiketoimintayksikkö

Teaching languages

  • Finnish

Seats

0 - 40

Degree programmes

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Teachers

  • Karoliina Väisänen

Groups

  • MPT21SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • MPT20S1
    Palveluliiketoiminta
  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • MPT19SA
    Palveluliiketoiminta
  • MPT19S1M
    Palveluliiketoiminta
  • ZJK22KM
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
  • MPT20SM
    Palveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA22KM
    Avoin AMK, marata

Objective

The student understands the influence of physical exercise and nutrition on well-being and health. The student knows the most significant factors influencing the public health of Finns and can apply the knowledge in practical work. The student can evaluate the interconnections between physical exercise and nutrition on an individual level. The student can critically analyse trends in nutrition and physical exercise. The student knows the basics of nutrient calculation and can apply calculations to nutritional recommendations.

Content

Nutrition of Finns, use of nutrition, challenges in the public health of Finns, physical exercise and various age groups, well-being of Finns, trends in nutrition and physical exercise

Location and time

Verkossa non-stop aikataululla eteneminen

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Study materials are at moodle.

Teaching methods

Independent studying. Online meeting at the beginning and at the end of the course.

Student workload

Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ennakkotehtävä 10 h
Oppimateriaalit ja videot 30–40 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 30-40 h
Kehittämistehtävän työskentely 40–45 h

yhteensä 135 h

Further information

Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.

Evaluation scale

Pass/Fail

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

You will master the key concepts of exercise and nutrition and understand their significance for public health. You are able to study at the nutritional quality of your diet and solve nutrition related challenges. You can evaluate the impact of the solutions on well-being. You will identify trends in nutrition and exercise and be able to analyze them critically. You reflect on your own skills and development. You report logically, analytically and expertly.

Qualifications

-