• Digitaalinen ohjaustyö kuntoutus- ja sosiaalialalla (SZXX2022-3003),
         24.05.2021 – 23.06.2021,  5 cr  (VAz21K1) — Online learning +-
    Learning outcomes of the course
    Digitaalisuuden myötä kuntoutuksen toimintaympäristöt ovat muuttuneet ja tulevat muuttumaan tulevina vuosina. Tämä muutos haastaa sekä kuntoutuksen ammattilaisten että kuntoutujien osaamisen siitä, miten toimitaan turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä ja yhteisöissä.

    Opintojakson jälkeen osaat määritellä sosiaaliset digitaaliset verkostot asiakastyössä ja oman ammattialasi näkökulmasta sekä hyödyntää digitaalisen verkostotyön ympäristöjä ja työmenetelmiä työssäsi. Opit arvioimaan kuntoutujan taitoja ja tietoja toimia turvallisesti erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä ja opit ohjaamaan kuntoutujaa turvalliseen toimintaan digitaalisissa palveluissa. (not translated)
    Course contents
    Opintojaksolla tutustaan keskeisiin kuntoutus- ja sosiaalialan digitaalisiin toimintaympäristöihin ja palveluihin ja näiden muodostamiin verkostoihin. Opintojaksolla perehdytään kybermaailman turvallisuuteen ja opitaan, miten tietoturvaan ja kyberturvaan liittyviä asioita tulee huomioida sekä omassa toiminnassa että kuntoutujaa ohjatessa. Digitaalisten palveluiden yhteydessä opitaan myös, miten saavutettavuutta ja käytettävyyttä voidaan arvioida pohdittaessa kuntoutujan tarpeisiin ja käyttökokemuksiin parhaiten soveltuvien ratkaisuiden käyttöönottoa.

    Digitaalisissa ympäristöissä toimiviin vertaisalustoihin tutustutaan opintojakson aikana ja tarkastellaan ammattilaisen roolia kuntoutujan ohjaamisessa vertaistyöskentelyyn verkkoympäristössä. Opintojaksolla perehdytään digisyrjäytymiseen ilmiönä sekä tunnistamaan keinoja digisyrjäytymisen ennaltaehkäisyyn. (not translated)
    Assessment criteria
    Assessment criteria, passed/failed
    Opiskelija tunnistaa yhteiskunnallisen digitaalisaation/digitalisoitumisen sekä digitaaliset palvelut ja toimintaympäristöt osaksi omaa ammatillista toimintaa. Hän osaa nimetä ja jäsentää keskeisiä kuntoutus- ja sosiaalialan digitaalisia toimintaympäristöjä, palveluja ja näiden muodostamia verkostoja. Opiskelija tietää kyberturvallisuuden käsitteenä ja osaa nimetä kuntoutus- ja sosiaalialan keskeisiä kyberturvallisuutta vaarantavia tekijöitä. Hän osaa myös selittää kyber- ja tietoturvaan liittyviä asioita, jotka tulee huomioida sekä omassa toiminnassa että kuntoutujaa ohjatessa.

    Opiskelija osaa selittää saavutettavuuden sekä Design for all -käsitteet ja tietää EU:n saavutettavuusdirektiivin (Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta)keskeisimmät sisällöt. Hän osaa jäsentää ja arvioida asiakkaille tarjottavien ratkaisujen ja palvelujen saavutettavuutta ja käytettävyyttä sekä tehdä ehdotuksia asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista.

    Opiskelija osaa kuvata ja jäsentää ammatillisia digitaalisia sosiaalisia verkostoja ja digitaalista vertaistukea tarjoavia palveluja. Hän tunnistaa ammattilaisen roolin kuntoutujan ohjaamisessa vertaistyöskentelyyn verkkoympäristössä ja omaa menetelmiä asiakkaiden ohjaamiseen digitaalisissa verkostoissa. Opiskelija ymmärtää digisyrjäytymisen ilmiön sekä tunnistaa keinoja sen ennaltaehkäisyyn. (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Planned learning activities, teaching methods and guidance

    Opintojakso toteutuu verkko-opiskeluna, joka sisältää ryhmän yhteisiä webinaareja, itsenäistäoppimistehtävien työstämistä sekä verkkomateriaaleihin tutustumista.
    Opintojakson suoritus muodostuu webinaareihin osallistumisesta, itsenäisten oppimistehtävien tekemisestä sekä vertaisarvioitavan harjoitustyön suorittamisesta. (not translated)

    Lecturer(s)

    Liisa Mattila, Tanja Hilli-Harju

    Timing

    24.05.2021 - 23.06.2021

    Learning assignments and student workload

    Opintojakso sisältää:

    - kontaktiopetusta ja yhdessä oppimista 15 tuntia
    - itsenäistä materiaaleihin perehtymistä 30 tuntia
    - verkkokurssin oppimistehtävien tekemistä 40 tuntia
    - harjoitustyön tekeminen ja vertaisarviointi 50 tuntia (not translated)

    Enrollment

    01.12.2020 - 30.04.2021

    Groups
    • VAz21K1
    Seats

    0 - 20

    Assessment methods

    CampusOnline 10 paikkaa
    Avoin amk 10 paikkaa
    Tutkinto-opiskelijat 20 paikkaa


    Opintojakson suoritukset arvioidaan seuraavasti:
    - kontaktiopetus ja yhdessä oppiminen osallistumiskertojen perusteella, 80% läsnäolo edellytetään.
    - itsenäinen materiaaleihin perehtyminen toteutuu opiskelijan itsearviointina.
    - verkkokurssin oppimistehtäviä arvioidaan sekä vertaisten ja opettajan antamalla laadullisella palautteella.
    - harjoitustyö arvioidaan erillisten arviointikriteerien mukaisesti, numerolla 1-5 ja vertaispalaute hyväksytty - hylätty. (not translated)

    Degree Programme

    Bachelor's Degree Programme in Rehabilitation Counselling, Bachelor's Degree Programme in Occupational Therapy, Bachelor's Degree Programme in Social Services, Bachelor's Degree Programme in Physiotherapy

    Mode of delivery

    Online learning

    Share of virtual studies

    5 cr

    Credits
    • 5 cr
    Unit

    Hyvinvointiyksikkö