Siirry suoraan sisältöön

Restonomin lakitietous (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 15.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Veli-Pekka Paananen
  • Kaisa Liinanki
  • Elisa Närhi
  • Sari-Maarit Peltola
  • Peppi Teacher

Ryhmät

  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus

Aika ja paikka

Luennot ja verkko-opiskelu

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.