Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden menetelmät ja paikkatieto (5 op)

Toteutuksen tunnus: YLBM02602-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

26.10.2020 - 31.03.2021

Ajoitus

01.08.2020 - 31.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

TA16 - Biotalousinstituutti

Toimipiste

Biotalousinstituutti

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Koulutus

  • Biotalouden kehittäminen (YAMK)

Opettaja

  • Tarja Stenman
  • Laura Vertainen
  • Tero Vesisenaho

Ryhmät

  • YLB20K1
    Biotalouden kehittäminen

Tavoitteet

Opiskelija osaa hyödyntää sekä soveltaa käytäntöön biotalousalan avointa dataa ja paikkatietoaineistoja omalla erikoistumisalallaan.

Sisältö

Maa- ja metsätalouden avoin data ja paikkatietoaineistot.
Ympäristöntilan seurantaan liittyvä avoin data ja paikkatietoaineistot.
QGIS-paikkatieto-ohjelman perusteet.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali osoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

Verkkoluennot, harjoitustustyöt ja monivalintakoe.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot ja orientaatio opiskeluun 8 h.
Itsenäinen opiskelu ja harjoitustöiden suorittaminen 110 h.
Materiaalien kertaus ja monivalintakokeeseen valmistautuminen 16 h.
Monivalintakoe ja itsearviointi 1 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin AMK 5

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

1: Opiskelija tuntee biotalousalan paikkatietoaineistoja ja niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.
2: Opiskelija tietää biotalousalan paikkatietoaineistoja ja ymmärtää niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3: Opiskelija osaa hyödyntää biotalousalan paikkatietoaineistoja ja niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.
4: Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti biotalousalan paikkatietoaineistoja ja QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa sekä osaa arvioida niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5: Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti ja taitavasti biotalousalan paikkatietoaineistoja ja QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa sekä osaa arvioida kriittisesti niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia.