Biotalous ja paikkatieto (5 op)
Toteutuksen tunnus: YLBM02602-3002
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
01.05.2021 - 31.12.2021
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
TA16 - Biotalousinstituutti
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotalouden kehittäminen (YAMK)
Opettaja
- Tarja Stenman
- Jyrki Kataja
Tavoitteet
Opiskelija osaa hyödyntää sekä soveltaa käytäntöön biotalousalan avointa dataa ja paikkatietoaineistoja omalla erikoistumisalallaan.
Sisältö
Maa- ja metsätalouden avoin data ja paikkatietoaineistot.
Ympäristöntilan seurantaan liittyvä avoin data ja paikkatietoaineistot.
QGIS-paikkatieto-ohjelman perusteet.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali osoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, harjoitustustyöt ja monivalintakoe.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Verkkoluennot ja orientaatio opiskeluun 8 h.
Itsenäinen opiskelu ja harjoitustöiden suorittaminen 110 h.
Materiaalien kertaus ja monivalintakokeeseen valmistautuminen 16 h.
Monivalintakoe ja itsearviointi 1 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin AMK 5
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1: Opiskelija tuntee biotalousalan paikkatietoaineistoja ja niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.
2: Opiskelija tietää biotalousalan paikkatietoaineistoja ja ymmärtää niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3: Opiskelija osaa hyödyntää biotalousalan paikkatietoaineistoja ja niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia sekä osaa käyttää QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.
4: Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti biotalousalan paikkatietoaineistoja ja QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa sekä osaa arvioida niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti ja taitavasti biotalousalan paikkatietoaineistoja ja QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa sekä osaa arvioida kriittisesti niiden hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia.