Suomi
2.9.2021
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ. VALITETTAVASTI EN OTA ENÄÄ LISÄÄ OSALLISTUJIA TÄLLE OPINTOJAKSOLLE.
OPINTOJAKSON TOTEUTUSTAPA JA AJANKOHTA
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena, jos koronatilanne sen sallii. Myös ZOOM-opetus on mahdollista, mikäli emme voi kokoontua luokassa. Tämä opintojakso on joka tapauksessa kontaktiopetukseen pohjautuva, eli opetuksella on lukujärjestykseen varattu aika ja paikka ja läsnäolovelvollisuus on 80%.
Kokoonnumme keskiviikkoisin klo 8.00-10.30 luokassa R35G202 .
Opintojakso alkaa 15.9.2021 ja päättyy 15.12.2021 mennessä
OPINTOJAKSON TARKOITUS
Kun olet käynyt tämän opintojakson, pystyt pääosin ymmärrettävästi viestimään ruotsiksi suullisesti ja kirjallisesti yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa työtehtävissä ja muissa tilanteissa.
OPINTOJAKSON OSAAMISTAVOITE
Kun olet käynyt tämän opintojakson, hallitset itsestäsi ja osaamisestasi kertomisen esimerkiksi työnhakutilanteissa. Osaat toimia ruotsiksi työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ja keskeisissä oman alasi työtehtävissä, kuten tapaamiset, opastamis- ja neuvomistilanteet, oman alan työsähköpostin kirjoittaminen ja asiakaspalvelutilanteet. Osaat arvioida ruotsin kielen osaamistasi ja olet motivoitunut kehittämään sitä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Otat vastuuta omasta oppimisestasi ja toimit sovittujen toimintatapojen mukaisesti.
OPINTOJAKSON SISÄLTÖ
- opinnot ja työnhaku
- työelämän suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita, esimerkiksi tapaaminen, jutustelu, asiakaspalvelu, puhelin, sähköposti ja mielipiteenilmaisu
- asiatekstin, kuten raportin, ohjeiden tai yhteenvetojen, tuottaminen
- oman alan keskeistä terminologiaa
- alakohtainen syventävä osio, jonka voit toteuttaa esimerkiksi workshop-työskentelynä, projektina, työelämään tutustumisena, portfoliona tai raporttina
OPPIMATERIAALIT
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
EDELTÄVÄ OSAAMINEN
Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2 tai B1 ruotsin kielessä.
Tämä tarkoittaa, että pystyt opintojakson alkaessa ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa tilanteissa. Ymmärrät selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita, kuten henkilön esittäytymistä, opinnoista keskustelua ja työstä kertomista. Hallitset pääosin ruotsin perusrakenteet, kuten persoonapronominien käytön, substantiivien ja adjektiivien taivutuksen ja käytön, verbien aikamuodot sekä pää- ja sivulauseen sanajärjestyksen. Sanavarastosi riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa. Ääntämisesi taso riittää viestin välittymiseen.
Suosittelen Ruotsin tukiopinnot -opintojakson suorittamista ennen opintojaksolle osallistumista.
OPETUSMENETELMÄT
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä. Opintojaksoon sisältyy muutama arvioitava kirjallinen ja suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi yleensä ryhmätyönä toteutettava suullinen esitelmä tai työpaja. Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
OPISKELIJAN AJANKÄYTTÖ JA KUORMITUS
- lähiopetustoteutuksessa lähiopetusta 30 - 40 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa lähiopetusta 0 - 20 h
- etäopetustoteutuksessa verkkotapaamisia 0 - 10 h
- lähiopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa sekä etäopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 70 - 80 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
ARVIOINTIMENETELMÄT
Työelämän ruotsi on virkamiesruotsin opintojakso (Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 6.6.2003/424)
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5. Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Tomi Ylkänen
06.09.2021 - 17.12.2021
02.08.2021 - 05.09.2021
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus