Siirry suoraan sisältöön

Markkinoinnin johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HBM21600

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tavoitteellisesti, kannattavasti ja laillisesti oikein suunnitella, toteuttaa ja mitata yrityksen markkinoinnin johtamistyötä.

Opiskelijalla on kokonaisvaltaista markkina-, kilpailija-, ja yritysanalyysiosaamista. Opiskelijalla on suunnitteluosaamista: osaa eri markkinointitoimenpidevaihtoehtojen kartoittamisen ja vaikuttavuuden arvioinnin. Opiskelijalla on työkalut markkinoinnin kokonaisvaltaisen toteutus- ja seurantaosaamiseen. Opiskelija tuntee toiminnanohjausjärjestelmän myynnin seuraamisessa ja tietää sen yhteydet muun toiminnan ohjaamisessa. Opiskelija osaa markkinoinnin tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden arvioinnin eri mittareita käyttäen. Opiskelijalla on konsultointiosaamista. Opiskelija osallistuu Liiketalouden yksikön osaamiskeskittymän t&k-toimintaan opintojakson osaamistavoitteiden mukaisesti.Opiskelija tuntee kilpailulainsäädännön ja osaa soveltaa sitä käytäntöön.

Sisältö

Tavoitteena on markkinoinnin strategisen suunnittelun ymmärtäminen kilpailuedun tavoittelussa. Tutustutaan yritystason perinteisiin malleihin ja portfolioihin (SWOT, BostonCG, GE, Porter, Ansoff). Kehittämistyössä perehdytään markkinoinnin konsultointityön osa-alueisiin. Kilpailulainsäädäntö.

Esitietovaatimukset

Opiskelija hallitsee kannattavan kaupallisen tuotteistaminen ja myynnin johtamisen periaatteet ja ymmärtää kannattavan brändiportfolion ja asiakaskannan merkityksen liiketoiminnassa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa opintojakson suorituksillaan osaamistavoitteiden saavuttamisen
100-90%: Erinomainen (5)
89-80%: Kiitettävä (4)
79-70%: Hyvä (3)
69-60: Tyydyttävä (2)
59-50%: Välttävä (1)