Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus ja kehittäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: TKPP0610-0K0K3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Konetekniikka (AMK)
Opettajat
Jouni Jurvelin
Harri Peuranen
Ryhmät
TKN17SM
Konetekniikka
TSA17SM
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Opintojakso
TKPP0610
Toteutukselle TKPP0610-0K0K3 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee opinnäytetyötä tukevien kehittämis- ja tutkimusprosessien eri vaiheet, kehittämis-/tutkimusotteet, sekä aineistonkeruun ja analyysien eri vaihtoehdot. Opiskelija osaa valita opinnäytetyöhönsä sopivan kehittämis-/tutkimusotteen ja – menetelmät (aineistonkeruu- ja analysointimenetelmät), soveltaa niitä sekä perustella tekemänsä valinnat. Hänellä on myös taito arvioida kriittisesti tutkimusten/opinnäytetöiden luotettavuutta, vahvuuksia ja heikkouksia sekä tulosten hyödynnettävyyttä. Opiskelija tutustuu määrällisen ja laadullisen tutkimuksen sähköisiin ohjelmistoihin.

EA-IV EUR-ACE Tutkimukset ja selvitykset/YHTTH Tiedonhallintaosaaminen: Opiskelija tuntee opinnäytetyötä tukevien kehittämis- ja tutkimusprosessien eri vaiheet, kehittämis-/tutkimusotteet, sekä aineistonkeruun ja analyysien eri vaihtoehtoja ja työkaluja. Opiskelija osaa valita opinnäytetyöhönsä sopivan kehittämis-/tutkimusotteen ja – menetelmät (aineistonkeruu- ja analysointimenetelmät), soveltaa niitä sekä perustella tekemänsä valinnat.

EA-EN EUR-ACE Tekninen analyysi: Opiskelija pystyy soveltamaan olemassa olevaa perustietoa tunnistaakseen, hahmottaakseen ja ratkaistakseen teknisiä ongelmia vakiintuneita menetelmiä käyttäen. Hän kykenee hyödyntämään tässä alan perusteknologioita ja –menetelmiä.

YHTOP Oppimisen taidot: Opiskelija pystyy arvioimaan kriittisesti tutkimus- ja kehittämistyönsä luotettavuutta, vahvuuksia ja heikkouksia sekä tulosten hyödynnettävyyttä.
Opiskelija tuntee tutkimus- ja kehittämistyön eettiset periaatteet.

YHTVI Viestintäosaaminen: Opiskelija hallitsee tutkivan kirjoittamisen käytänteet ja tyylin ja noudattaa oikeakielisyyden periaatteita.

Sisältö

Tutkimusprosessi ja sen hallinta (tutkimusasetelma: tutkimusongelma, tutkimuskysymys, tutkimusote, aineistonkeruu- ja analyysimenetelmät, luotettavuustarkastelu), opinnäytetyön rakenne.

Kvalitatiivinen tutkimus: kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät, aineistonkeruumenetelmät (havainnointi, haastattelu, dokumentit), aineistojen analyysimenetelmät, luotettavuustarkastelu, harjoitukset.

Kvantitatiivinen tutkimus: aineistonkeruu (tutkimuslomake), mitta-asteikot, otanta, aineiston analysointimenetelmät.

Sähköiset tiedonkeruumenetelmät ja aineistojen tilastolliset ohjelmat.

Kehittämis- ja toimintatutkimus: menetelmien lähtökohdat ja käyttökohteet.

Opinnäytetyön geneerinen rakenne, arviointikriteerit ja valmiiden töiden arviointiharjoitukset.

Oppimateriaalit

Kananen, J. 2010. Opinnäytetyön kirjoittamisen käytännön opas. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 111. (Kirja sisältää laadullisen ja määrällisen tutkimuksen)tai Kananen, J. 2015. Verkkotutkimus opinnäytetyönä. Jyväskylän amk:n julkaisuja 187. ( Kirja sisältää laadullisen ja määrällisen tutkimuksen) taiKananen,J. 2014. Laadullinen tutkimus opinnäytetyönä: miten kirjoitan kvalitatiivisen opinnäytetyön vaihe vaiheelta. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 148. ja Kananen, J. 2011. Kvantti: Kvantitatiivisen opinnäytetyön kirjoittamisen käytännön opas. Jyväskylän amk:n julkaisuja 118.Kananen, J. 2014. Toimintatutkimus kehittämistutkimuksen muotona.Jyväskylän amk:n julkaisuja 185.Raportointi:Liukko, S. & Perttula, S. 2014. Opinnäytetyön raportointiohje.Jyväskylän ammattikorkeakoulun Avoimet oppimateriaalit -sivusto: http://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/Alakohtainen menetelmäkirjallisuus. Ilmoitetaan erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kirjallinen koe 70 %/ Verkko-oppimistehtävät 70 % Harjoitukset 30 % Aktiivinen osallistuminen opetukseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Vaihtoehto 1 (lähiopetus): Lähiopetus 30 h, harjoitukset 30 h, etä- ja itseopiskelu 75 h (yht. 135 h) tai vaihtoehto 2 (verkko-sovellus): Verkko-opinnot 70 h, harjoitukset 65 h (yht. 135 h).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä)
Opiskelija tuntee tutkimus- ja kehittämisprosessin vaiheet. Hän tietää, miten hankkia omaa tutkimus-/kehittämisaluettaan koskevaa tutkimustietoa. Opiskelija tietää keskeisiä tutkimus- ja kehittämismenetelmiä ja osaa kuvailla niiden eroja.

2 (tyydyttävä)
Opiskelija osaa hankkia omaa tutkimus-/kehittämisaluettaan koskevaa tietoa. Opiskelija tunnistaa tutkimus- ja kehittämismenetelmien soveltamismahdollisuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä) Opiskelija pystyy itsenäisesti hankkimaan omaa tutkimus-/kehittämisaluettaan koskevaa tietoa sekä arvioimaan sitä kriittisesti. Opiskelija pystyy valitsemaan ja käyttämään työssään siihen soveltuvan tutkimus-/kehittämismenetelmän. Opiskelija tuntee tutkimuseettiset periaatteet.

4 (kiitettävä) Hän pystyy perustellusti valitsemaan omaan tutkimus-/kehittämistyöhönsä soveltuvan tutkimus-/kehittämisotteen ja -menetelmän sekä käyttämään sitä. Opiskelija pystyy tarkastelemaan työnsä vahvuuksia ja heikkouksia. Opiskelija osaa toimia tutkimuseettisten periaatteiden mukaisesti. Opiskelija pystyy viestimään analyyttisesti ja objektiivisesti tutkimus-/kehittämissuunnitelmastaan sekä kirjallisesti että suullisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen) Opiskelija osaa hankkia laajasti tutkimus-/kehittämisaluettaan koskevaa tietoa ja kykenee lähdekritiikkiin. Opiskelija osaa analysoida tutkimus-/kehittämismenetelmien eroja ja perustellusti soveltaa menetelmiä omaan työhönsä. Opiskelija pystyy analysoimaan ja arvioimaan tuloksia sekä kriittisesti tarkastelemaan työnsä vahvuuksia ja heikkouksia.

Esitietovaatimukset

Riittävä perehtyneisyys omaan ammattialueeseen.

Lisätiedot

-

Siirry alkuun