Siirry suoraan sisältöön

Toimintaympäristön tuntemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: LMSY0200-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.11.2020 - 30.11.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.02.2021 - 06.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Juho Pirttiniemi
Mari Hakkarainen
Ryhmät
LMS20KM
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LMSY0200
Toteutukselle LMSY0200-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää kansantalouden rakenteen ja toiminnan. Opiskelija luo kokonaisnäkemyksen Suomen kansantaloudesta ja sen kehitysnäkymistä. Opiskelija tuntee paikalliset ja maailmanlaajuiset merkittävät kehityksen suunnat. Opiskelija ymmärtää taloudellisen toiminnan eettiset lähtökohdat ja ansaintalogiikan. Opiskelija tuntee maatalous-, metsä-, maaseutu-, maankäyttö- ja aluepolitiikan tavoitteet ja keinot. Opiskelija osaa maatalouden suorien tulotukien järjestelmän, tukien hakemismenettelyn ja on perehtynyt tukien valvontaan. Opiskelija tuntee maaseudun kehittämistyössä mukana olevien organisaatioiden rakenteen, tehtävät ja toimintatavat. Opiskelija tuntee yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuudet oman alan kehittämisessä. Opiskelija osaa arvioida maaseudun toimintaympäristön muutoksista aiheutuvia toiminnan kehittämistarpeita ja kansainvälistymisen vaikutuksia yrityksen ja koko toimialan kehittämiseen.

Sisältö

• maatalouden suorat tulotuet (EU ja kansalliset), niiden hakeminen ja tukien valvonta
• kansantalouden peruskäsitteet ja toiminta
• Suomen kansantalouden tila ja kehitysnäkymät
• paikalliset ja kansainväliset kehitystrendit
• taloudellisen toiminnan eettiset lähtökohdat ja ansaintalogiikka
• maatalous-, metsä-, maaseutu-, maankäyttö- ja aluepolitiikan tavoitteet ja keinot
• maaseudun kehittämistyön organisaatiot
• yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuudet
• toimintaympäristön muutosten vaikutukset yritysten ja koko toimialan kehittämiseen

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan kevätlukukaudella 2021 tammi-huhtikuun aikana. Kontaktiopetus toteutetaan Biotalousinstituutissa Saarijärvellä, ja osallistuminen on mahdollista myös etänä.

Oppimateriaalit

Pohjola, Matti. 2014. Taloustieteen oppikirja.
Verkko-oppimisympäristön materiaalit mm. EU-tuista

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla opiskellaan tavoitteiden mukaisia aihepiirejä kontaktiopetuksessa ja itsenäisesti tehtäviä suorittaen. Keväällä 2021 osallistutaan myös maatalouspolitiikan korkeakoulukonferenssiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson suoritukset muodostuvat kontaktitunneilla tehtävistä osatenteistä (pistareista) sekä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä. Näiden yhteenlasketusta pistemäärästä muodostuu arvosana, jota aktiivinen osallistuminen voi korottaa. Arvosanaa on mahdollista korottaa suorittamalla itsenäinen verkkotentti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktitunnit 40 tuntia
Tentti 4 tuntia
Opintoretki tai itsenäinen tehtävä 16 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja tehtävät 75 tuntia
Yhteensä 135 tuntia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä osaaja (1). Opiskelija tuntee kansantalouden keskeiset toimintaperiaatteet. Opiskelija osaa EU:n ja kansalliset maatalouden suorat tulotuet, niiden hakemismenettelyn ja valvonnan.
Tyydyttävä osaaja (2). Edellisten lisäksi opiskelija tuntee maaseudun kehittämistyössä mukana olevien organisaatioiden rakenteen, tehtävät ja toimintatavat.
Hyvä osaaja (3). Edellisten lisäksi opiskelija tuntee eri politiikka-alojen tavoitteet ja keinot ja ymmärtää taloudellisen toiminnan eettiset lähtökohdat ja ansaintalogiikan sekä Suomen ja kansainväliset talouden kehitysnäkymät.
Kiitettävä osaaja (4). Edellisten lisäksi opiskelija tuntee yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuudet oman alan kehittämisessä.
Kiitettävä osaaja (5). Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida maaseudun toimintaympäristön muutoksista aiheutuvia toiminnan kehittämistarpeita ja kansainvälistymisen vaikutuksia yrityksen ja koko toimialan kehittämiseen.

Lisätiedot

Opintojakson arvioinnin perusteena on kontaktitunneilla tehtävät osatenteistä (pistareista) sekä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä.

Siirry alkuun