Konesali infrastruktuuri (4 op)
Toteutuksen tunnus: TTTW0410-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.08.2020 - 30.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
31.08.2020 - 18.12.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- TA10 - IT-instituutti
- Toimipiste
- Lutakon kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 32
- Koulutus
- Tieto- ja viestintätekniikka (AMK)
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Opintojakson aluksi käydään konesalien perusteet läpi. Opintojakso sisältää asiantuntijaluentoja ja ekskursioita eri tyyppisiin konesaleihin. Ennen itseopiskeluviikkoa käynnistetään harjoitustyö, jossa suunnitellaan konesalitoteutus 2-3 hengen ryhmissä. Työ esitellään seminaarissa jakson lopussa. Jakson lopussa pidetään myös tentti.
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee keskeisimmät konesaliin liittyvät osa-alueet: käsitteet, rakenteet, käytetyt tekniset toteutustavat ja yleisen infrastruktuurin. Lisäksi opiskelija hallitsee konesalin suunnittelun periaatteet ja osaa suunnitella konesali-infrastruktuurin vaatimusmäärittelyjen pohjalta huomioiden rajoitteet.
Sisältö
Opintojakso sisältää konesalin eri osa-alueet, yleisesti käytetyt tekniikat ja infrastruktuurit. Lisäksi opintojakson sisällössä käydään läpi konesalien erilaiset vaatimustasot ja suunnittelun parhaat käytännöt.
Oppimateriaalit
Verkko-oppimisympäristössä julkaistava sähköinen materiaali.
Opetusmenetelmät
- luennot
- itseopiskelu
- verkko-opinnot
- webinaarit
- pienryhmätyöskentely
- harjoitustyöt
- oppimistehtävät
- seminaarit
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
- ekskursiot eri kokoluokan konesaleihin
- vierailijaluennot
- konesalin suunnitteluprojekti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentin ajankohta ja toteutustapa ilmoitetaan opintojakson ensimmäisellä kerralla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opintojakson erityiskäytänteistä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste (1 op) tarkoittaa keskimäärin 27 tunnin työtä.
- luennot 33 h
- harjoitustyöt 30 h
- tehtävät 3 h
- itsenäinen työskentely 30 h
- yritysvierailut 9 h
Yhteensä 108 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa hallitsevansa hyvin konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja osaa analysoida monipuolisesti olemassa olevia ratkaisuja sekä suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella ekotehokkaan konesalin infrastruktuurin projektimuotoisesti ryhmässä. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä kaikissa rooleissa ja arvioida kriittisesti ryhmän ja itsensä toimintaa sekä tuotoksen eli konesalin suunnitelmia.
Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa hallitsevansa konesalin suunnitteluun liittyvän teorian, osaa analysoida olemassa olevia ratkaisuja ja suunnitella annetun vaatimusmäärittelyn perusteella konesalin infrastruktuurin. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa sekä konesalin suunnitelmia monipuolisesti.
Hyvä 3: Opiskelija osaa pääpiirteittäin konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja analysoinnin. Opiskelija osaa suunnitella yksinkertaisen konesalin infrastruktuurin hyvin dokumentoiden. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä ja arvioida pääpiirteittäin ryhmän ja itsensä toimintaa sekä tuotoksen eli konesalin suunnitelmia.
Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa konesalin suunnitteluun liittyvän teorian ja analyysin perusteet ja osaa suunnitella pääpiirteittäin konesalin infrastruktuurin osa-alueet. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä tietyissä rooleissa ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa pintapuolisesti.
Välttävä 1: Opiskelija tuntee konesalin liittyvän teorian perusteet ja osaa tulkita yksinkertaisia konesalin suunnitteludokumentteja. Opiskelija tietää projektitoiminnan perusteet ja osallistuu ryhmän toimintaan aktiivisesti kykenemättä kriittiseen itsearviointiin.
Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta
Esitietovaatimukset
Koskee tutkinto-opiskelijoita:
Opiskelijalla täytyy olla suuntautumisen ammatilliset opinnot suoritettu hyväksytysti, jotta opiskelijalla on edellytykset opintojakson suorittamiseen. Tietoperusta koostuu It-palvelun hallinnan teorian ja käytänteiden osaamisesta, eri verkkoteknologioiden osaamisesta sekä palvelinkäyttöjärjestelmien tuntemisesta ja käytännön osaamisesta.
Lisätiedot
Jakson arviointi perustuu pisteytykseen, joka koostuu seuraavista osioista:
1.Harjoitustyö ja seminaari (60%)
2. Tentti (40%) 18p
3. Ekskursiot, (lisäpisteitä kohteittain)
4. Vierailijaluennot (lisäpisteitä osallistumisesta)
Lisäpisteet vierailuista ja vierailijaluennoista.
maksimissaaan 20%. Pisteet lasketaan yhteen taulukkolaskennalla ja hyväksymisraja on 45% maksimipisteistä (kohdat 1 ja 2). Arvosana määräytyy tasajaolla 45% ja 100% väliltä. Esim. 51% pisteistä antaa ykkösen ja esim. 80 % pisteistä antaa arvosanan 5.