Siirry suoraan sisältöön

Tilaus- ja toimitusketjun kehittäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: TLBX6570-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 10
Koulutus
Logistiikka, biotalous (AMK)
Opettajat
Mikko Somerla
Vastuuopettaja
Mikko Somerla
Ryhmät
TLB18SM
Logistiikan tutkinto-ohjelma, biotalous
Opintojakso
TLBX6570
Toteutukselle TLBX6570-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Sisällön jaksotus

Verkko-opetusta ja ohjausta n.15h ja itsenäistä projektityöskentelyä n.120h

Tavoitteet

Oppijalla on kokonaisvaltainen kuva tilaus-toimitusketjun operaatioista ja ymmärrys, kuinka biotalouden toimitusketjun eri osapuolet vaikuttavat omalla toiminnallaan toimitusketjuun. Oppija oppii, kuinka johtaa ja kehittää toimitusketjua hankinnan ja jakelun näkökulmasta tarkasteltuna sekä osaa, kuinka sovittaa yhteen materiaalinohjauksen, biotalouden tuotannon ja kuljetusten ohjauksen tavoitteet kestävä kehitys huomioiden.

Sisältö

Verkkoluento-osuus, jossa keskeiset aihe-alueet:
- tilaus-toimitusketjun rakenne, suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen
- toimitusketjun hallintastrategia sisältäen innovaatiot, tuotannon suunnittelu ja ohjaus, yhteistyö

Projektityö, jossa konkretisoituvat tilanteen mukaan mm. seuraavat sisältöalueet: tilaus-toimitusketjun rakenne, suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen, toimitusketjun hallintastrategia sisältäen innovaatiot, tuotannon suunnittelu ja ohjaus, yhteistyö. Projektityö voi kohdistua joko olemassa olevan taikka fiktiiviseen yrityksen tilaus-toimitusketjuun. Yrityksen toiminta voi olla kansallista taikka kansainvälistä.

Aika ja paikka

Verkossa

Oppimateriaalit

Opintojaksokuvauksen mukainen kirjallisuus. Kurssin oppimisympäristön kautta jaettava materiaali sekä omatoimiseen tiedonhankintaan perustuvat lähdemateriaalit.

Opetusmenetelmät

Opintojakso sisältää verkkoluentoja ja itseopiskelua. Opintojaksolla suoritetaan itsenäisesti toteutettava laaja projektityö.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla on vieraileva luennoitsija työelämästä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Oppimisesi arviointi suoritetaan tekemäsi projektityön ja siitä pitämäsi esityksen perusteella. Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opntojakson erityiskäytänteistä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste tarkoittaa laskennallisesti keskimäärin 27 tunnin työtä eli viiden opintopisteen opintojakson kuormitus on noin 135 h. Kuormitus jakautuu eri tavoin opintojakson toteutustavasta riippuen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tunnistaa toimitusketjun rakenteita ja joitain konsepteja. Projektityö on huonosti kirjoitettu.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tunnistaa useita toimitusketjun rakenteita ja konsepteja ja osaa käyttää arvioinneissa, suunnitelmissa ja laskelmissa joitain menetelmiä. Projektityö on kirjoitettu tyydyttävällä tavalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija tunnistaa hyvin toimitusketjun rakenteet, osaa käyttää erilaisia konsepteja harjoituksissa ja muissa tehtävissä, osaa sovittaa yhteen toimitusketjun eri osien tavoitteita. Projektityö on kirjoitettu selkeästi.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee toimitusketjun rakenteet eri biotalouden sektoreilla, osaa käyttää menetelmiä ja konsepteja kiitettävällä tavalla. Toimitusketjun eri osien tavoitteet osataan yhdistää eri menetelmiä käyttäen. Projektityö on laadittu kiitettävällä tavalla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Kiitettävän tason lisäksi opiskelija tarkastelee projektityössään toimitusketjua kriittisesti ja tuo esiin innovatiivisia ideoita.

Esitietovaatimukset

The basic principles of materials management from the perspectives of production , sourcing and distribution. Logistics management, transport modes, operations research (optimization and simulation), transport economies

Siirry alkuun