ICT-valmiudet (3 op)
Toteutuksen tunnus: ZZPP0420-3192
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.11.2023 - 12.01.2024
Ajoitus
03.01.2024 - 20.05.2024
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Lutakon kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Musiikkipedagogi (AMK)
- Logistiikka (AMK)
- Toimintaterapeutti (AMK)
- Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
- Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK)
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK)
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Tiimiakatemia (AMK)
- Energia- ja ympäristötekniikka (AMK)
- Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK)
- Kätilö (AMK)
- Sosionomi (AMK)
- Tietojenkäsittely (AMK)
- Konetekniikka (AMK)
- Rakennusmestari (AMK)
- Tieto- ja viestintätekniikka (AMK)
- Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering
- Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology
- Liiketalous (AMK)
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Fysioterapeutti (AMK)
Opettaja
- Niilo Kuokkanen
Ryhmät
-
ZJASOK24K1Avoin AMK, sote, AMK-polut, kätilö päivä
-
SOK24K1Kätilö (AMK), päivätoteutus
- 22.01.2024 10:00 - 11:30, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
- 05.02.2024 14:00 - 15:30, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
- 23.02.2024 09:15 - 10:45, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
- 15.03.2024 10:00 - 11:30, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
- 28.03.2024 10:00 - 11:30, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
- 11.04.2024 12:15 - 13:45, ICT-valmiudet ZZPP0420-3192
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Kun olet käynyt tämän opintojakson, osaat hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa opiskelussasi. Sinulla on perustiedot tekijänoikeuksista, tietoturvasta, tietosuojasta sekä niiden vaikutuksesta opiskeluusi ja työelämään. Osaat käyttää monipuolisesti tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikan ja taulukkolaskennan toimisto-ohjelmia. Osaat osallistua ja luoda verkkokokouksen sekä käyttää ryhmätyövälineitä.
Opintojakson osaamiset
Eettisyys
Oppimaan oppiminen
Työelämässä toimiminen
Opintojakson tavoite
Sinulla on perustiedot tekijänoikeuksista, tietoturvasta sekä niiden merkityksestä. Osaat käyttää monipuolisesti tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikan ja taulukkolaskennan toimisto-ohjelmia.
Sisältö
Tietotekniikan perusteet -osioissa opiskelet tietotekniikan peruskäsitteistön ja tietokoneen laitteiston. Perehdyt myös tekijänoikeuteen, ergonomiaan ja ICT-alan ympäristövaikutuksiin sekä Teamsiin kommunikaatio- ja ryhmätyövälineenä.
Tekstinkäsittely -osioissa opiskelet keskeiset toiminnot pitkien, moniosaisten asiakirjojen (esim. Jamkin raportit) käsittelyyn ja opettelet laatimaan asiakirjastandardin mukaisen asiakirjan.
Taulukkolaskenta -osioissa opiskelet taulukkolaskentaohjelman perustoiminnot, yleisimmät funktiot sekä kaavioiden tekemisen ja niiden soveltamisen ohjelmassa.
Esitysgrafiikka -osioissa opiskelet ohjelman käyttämistä monipuolisen ja selkeän esityksen laatimiseksi. Opiskelet myös esityksen hallinan ja muokkaamisen perustyylin avulla.
Tutkinto-ohjelmakohtaisesti opintojaksoon voi sisältyä myös muita yhdessä sovittavia, osaamisen kannalta hyödyllisiä tietotekniikan aihepiirejä
Aika ja paikka
Yhteiset kontaktit ovat webinaareja Zoom-ympäristössä, mutta opiskelijalla on mahdollisuus tulla webinaaritilaan ja kysyä epäselvistä asioista.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Hyödynnät netin sovelluksia ja ohjelmia sekä Ms Office - oppaita ja opintojakson työtilan ohjeita. Voit laatia itsellesi oman it-taitojen käsikirjan.
Opetusmenetelmät
Opiskelet käyttämällä Zoom - sovellusta. Osallistut etäkontakteihin ja/tai mahdollisesti myös lähiopetukseen, jolloin voit saada opastusta oman tietolaitteen käyttöön. Mac - laitteiden käyttäjät joutuvat etsimään tietoa melko itsenäisti.
Opintojakson aikana teet tehtäviä, harjoittelet itsenäisesti ja voit laatia itsellesi oman ICT - taitojen käsikirjan, jota hyödynnät opinnoissa ja muulla arkielämässä. Tai voit tehdä nauhoitteita opetustuokioiden sisällöistä. Harjaannut hyödyntämään ajankohtaisia työvälineitä esim. tekoäly ja sähköiset kyselyt. Etsit tietoa netistä ja pystyt soveltamaan ohjeita omaan työskentelyyn.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä, mutta ryhmän kanssa voidaan sopia toisin.
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Ryhmän kanssa voidaan sopia yhdessä muista suoritustavoista. Voit osallistua halutessasi alkukokeeseen. Jos läpäiset alkukokeen, niin olet suorittanut opintojakson hyväksytysti. Kokeen tehtävät koostuvat opintojakson sisällöistä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontakteja 16 tuntia, itsenäisiä tehtäviä ja harjoituksia 65 tuntia. Työtä yhteensä 81 tuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
Hyväksytyn suorituksen saadakseen opiskelijan on palautettava ryhmän kanssa sovittu määrä, riittävän hyvin tehtyjä harjoitustehtäviä tai tehtävä ryhmän kanssa yhdessä sovittu suoritustapa.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytyn suorituksen saavuttaaksesi sinun tulee osoittaa, että hallitset tietotekniset perustaidot opiskelun ja työelämän edellyttämällä tasolla. Sinulla on myös valmiuksia kehittää omaa tietoteknistä osaamistasi. Osaamisesi arvioidaan palautettavien harjoitustöiden perusteella.
Sinulla on perustiedot tekijänoikeuksista, tietoturvasta sekä niiden merkityksestä. Osaat käyttää monipuolisesti tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikan ja taulukkolaskennan toimisto-ohjelmia. Tunnistat ja osaat käyttää organisaation tarjoamia ryhmätyö- ja verkkoviestintävälineitä.
Esitietovaatimukset
-
Lisätiedot
Opintojaksosta voi anoa hyväksilukua, jos vastaavasta Jamkissa suoritetusta opintojaksosta on kulunut enintään 3 vuotta ja todistus vastaavasta suorituksesta on liitettävä mukaan. Ohjeet ja lomakkeet löytyvät Jamkin opiskelijalle www-sivuilta.
Mikäli opiskelija ei ole suorittanut aiempaa tutkintoa Jamkista tai hänellä ei ole opintojaksoa suoritettuna Jamkissa muuten, hänen tulee hyväksiluvun lisäksi palauttaa itse tehty Jamkin raportointiohjeen mukainen raporttipohja opintojakson opettajalle. Tämän lisäksi opiskelijan tulee kirjoittaa erillinen selvitys ICT-osaamisestaan muotoiltuna asiakirjastandardin SFS2487 mukaan, koska pelkkä merkintä todistuksessa ei kerro kaikkea kurssin/opintojakson sisällöstä. Tällöin varmistutaan opintojen yhteensopivuudesta.