Siirry suoraan sisältöön

Käytännön työt ja työsuojeluLaajuus (10 op)

Tunnus: LM00CB93

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Mirja Riipinen
  • Juho Pirttiniemi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson käytyäsi tunnet eläintilan käytänteet ja tiedät suomalaiset eläinlajit ja rodut sekä tuotantomuodot. Osaat työskennellä turvallisesti maatalousympäristössä ja tunnet hygienian merkityksen elintarvikkeiden alkutuotannossa.

Opintojakson osaamiset

Maatalousosaaminen:
-osaat tuotantoeläinten tuotantokokonaisuuden huomioiden hyvinvointitekijät sekä tunnet eläintuotannon roolin ruokaketjussa
Eettisyys:
-kykenet vastaamaan omasta toiminnastasi ja sen seurauksista ja reflektoit niitä alasi ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
Kestävä kehitys:
-ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Opintojakson osaamistavoite

Opintojakson jälkeen tunnet eläintilan käytännön työt. Opintojakson käytyäsi tiedät eläinlajit ja rodut Suomessa ja osaat havainnoida ja käsitellä eläimiä turvallisesti. Tiedät tuotantomuodot maatilalla. Tiedät hygienian merkityksen elintarviketuotannolle. Osaat käyttää traktoria ja työkoneita työturvallisesti ja taloudellisesti. Tiedät työsuojelun ja turvallisen työskentelyn periaatteet ja osaat soveltaa niitä. Osoitat osaavasi työskennellä eläintilalla.

Sisältö

-tuotantoeläinrodut ja lajit Suomessa
-tuotanmtomuodot
-hygienia alkutuotannossa
-traktorin ja työkoneiden käyttö
-työturvallisuus maataloudessa
-päivittäiset työt eläintilalla
-maa- ja vesinäytteiden otto
-laboratorioperehdyty

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat eläinlajit ja rodut ja osaat toimia päivittäisissä hoitotöissä. Tiedät maatilan tuotantomuodot. Osaat toimia alkutuotannossa hygieniavaatimusten mukaisesti. Osoitat suoriutuvasi käytännön harjoituksista ja osoitat osaavasi käyttää traktoria. Osaat toimia työturvallisesti. Osaat omalla toiminnallasi edistää eläinten hyvinvointia.