Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden teknologiat biotalousalallaLaajuus (5 op)

Tunnus: LM00CC21

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juho Pirttiniemi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojaksolla saat näkymiä biotalouden tulevaisuuden teknologiaratkaisuista yrityslähtöisesti ja kansainvälisesti. Opit etsimään tietoa ratkaisujen kehittymisestä ja tutustut niistä sinusta kiinnostavimpiin tarkemmin. Pystyt arvioimaan teknologioiden soveltuvuutta biomassan tuotantoon ja hyödyntämiseen pääsääntöisesti suomalaisissa toimintaympäristössä.

Opintojakson osaamiset

Teknologian osaaminen:
-osaat valita ja kehittää biotalouden tuotantoprosessien teknologiaratkaisuja
-osaat hyödyntää erilaisia biotalouden datalähteitä varmistaen datan oikeellisuuden ja tietoturvallisuuden
Liiketoimintaosaaminen:
-tunnistat biotalousalan yrittäjyyden mahdollisuuksia maaseutuympäristössä
Työelämässä toimiminen:
-osaat hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssäsi
Ennakoiva kehittäminen:
-osaat etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alasi tulevaisuutta ennakoiden

Opintojakson osaamistavoite

Opintojakson käytyäsi osaat hakea tietoa erilaisista teknologiaratkaisuista niin Suomesta kuin maailmalta sekä pohtia tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla. Tunnet kuinka arvioida teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.

Sisältö

-Teknologian kehityssuunnat ja uusimmat ratkaisut
-Teknologiainvestointien suunnittelu biotalousalalla
-Yritysesimerkit ja yhteistyöprojektit
-Kansainvälinen näkykulma biotalouden teknologiaratkaisuihin
-Älybiotalouteen liittyvien hankkeiden esimerkit ja toimeksiannot
-Osallistuminen alan tapahtumiin Suomessa tai ulkomailla
-Kyberturvallisuus biotalousalalla

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1:
Osaat hakea tietoa erilaisista teknologiaratkaisuista niin Suomesta kuin maailmalta sekä pohtia tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla. Tunnet kuinka arvioida teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.

Tyydyttävä 2:
Osaat hakea monipuolisesti tietoa erilaisista teknologiaratkaisuista niin Suomesta kuin maailmalta sekä pohtia tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla. Tunnet kuinka arvioida erilaisten teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3:
Osaat hakea monipuolisesti tietoa erilaisista teknologiaratkaisuista niin Suomesta kuin maailmalta sekä pohtia tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla. Osaat arvioida erilaisten teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.

Kiitettävä 4:
Osaat hakea monipuolisesti tietoa ja vertailla erilaisia teknologiaratkaisuja niin Suomesta kuin maailmalta sekä pohtia tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla kattavasti. Osaat osoittaa käytännön esimerkkien kautta erilaisten teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5:
Hallitset monipuolisen tiedonhakuprosessin ja vertaillet tutkit erilaisia teknologiaratkaisuja niin Suomesta kuin maailmalta samalla analysoiden tulevaisuuden teknologiakehityksen mahdollisuuksia biotalousalalla kattavasti. Todistat käytännön esimerkkien kautta erilaisten teknologioiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi omaan liiketoimintaasi liittyen.