Siirry suoraan sisältöön

Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalallaLaajuus (5 op)

Tunnus: MP00BC05

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ani Lietonen,

Osaamistavoitteet

Opintojakso antaa sinulle valmiuksia toimia monikulttuurisissa ympäristöissä luonteeltaan kansainvälisellä alalla matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla saat eväitä kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen sekä työelämän tilanteiden ratkaisuun. Opintojakson päätyttyä osaat paremmin viestiä ja toimia monikulttuurisessa työyhteisössä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Sisältö

Opintojakson sisältää: oma kulttuuritausta ja sen vaikutus monikulttuurisiin tilanteisiin, kulttuurinen käyttäytyminen ja toimintatavat, kulttuurin eri ulottuvuudet (esim. arvot, etiikka, aikakäsitys, viestintä, organisoituminen ja ryhmätyöskentely), monikulttuurisuuden hahmottaminen matkailu ja ravitsemis -toimialalla, työelämän keskeisten tilanteiden analysointi teoriaan pohjaten.

Esitietovaatimukset

Opintojakso on suunnattu ennen syksyä 2019 opintonsa
aloittaneille matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-opiskelijoille.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hahmottaa, mitä monikulttuurisuus matkailu- ja ravisemis -toimialalla tarkoittaa. Hän ymmärtää kulttuuritaustan merkityksen monikulttuuristen työelämätilanteiden arvioimisessa. Opiskelija osoittaa teoriatietoon tukeutuvan case studyn analysoinnin kautta monikulttuurisuusosaamisensa ja käytännön ratkaisumallien hallinnan.