Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuksen palvelujärjestelmä ja sosiaaliturvaLaajuus (10 op)

Tunnus: SK00CI83

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on hankkia perusosaaminen kuntoutuksen palvelujärjestelmästä, kuntoutuksen ajan sosiaaliturvasta ja näitä ohjaavasta lainsäädännöstä.

Opintojakson osaamiset:

Kuntoutuksen palvelujärjestelmä  
Kuntoutustarpeiden ja mahdollisuuksien arviointi

Opintojakson osaamistavoite:

Tunnet kuntoutuksen palvelujärjestelmän eri osa-alueet ja järjestelmätasot sekä kuntoutukseen liittyvän sosiaaliturvan pääpiirteet. Ymmärrät palvelujärjestelmän osa-alueista muodostuvan kokonaisuuden. Tiedät toimintaa ohjaavat lainsäädännön.

Tunnistat yhteiskunnallisten uudistusten ja muutosten vaikutusta järjestelmän toimintaan ja yksilön arkeen.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on kuntoutuksen palvelujärjestelmä, sen osa-alueet ja järjestelmätasot sekä kuntoutusajan sosiaaliturva. Tarkastelun kohteena on myös toimintaa ohjaava lainsäädäntö.

Esitietovaatimukset

Tunnet sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmän.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat tarkastella kuntoutuksen palvelujärjestelmää ja kuntoutukseen liittyvää sosiaaliturvaa kokonaisuutena. Tunnistat järjestelmän eri osa-alueet ja järjestelmätasot. Tiedät toimintaa ohjaavan lainsäädännön ja sen merkityksen sekä tunnistat uudistusten vaikutusta järjestelmän toimintaan ja yksilön arkeen. Osaat perustella näkemyksiäsi teoriaa hyödyntäen sekä tiedät, miten kuntoutujaa ohjataan palveluiden ja sosiaaliturvan hakemisessa.