Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 3: Monialainen toiminta kuntoutuksessaLaajuus (12 op)

Tunnus: SK00CJ03

Laajuus

12 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Teppo Karapalo

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on syventää opintokokonaisuudessa opiskeltua teoriaa osallistumalla kuntoutuksen alan työhön. Keskityt opintojaksolla kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen monialaisena yhteistyönä.

Opintojakson osaamiset:

Työelämässä toimiminen
Kuntoutuksen suunnittelu 
Kuntoutuksen palvelujärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite:

Osaat toimia rakentavasti ja yhteistyötä edistäen kuntoutuksen verkostoissa sekä reflektoida omaa toimintaasi. Osaat hyödyntää sujuvasti digitaalisia ratkaisuja monialaisessa verkostotyössä.

Osaat suunnitella asiakkaan tarpeista lähteviä kuntoutusprosesseja yhdessä asiakkaan, läheisten ja monialaisen toimijaverkoston kanssa. Osaat tarkastella suunnitelmia kokonaisuuksina. Olet tietoinen kuntoutuksen järjestäjä- ja toteuttajatahoista sekä rahoituksesta.

Osaat hyödyntää kuntoutusta suunnitellessa ajantasaista tietoa palvelujärjestämästä ja lainsäädännöstä. Olet tietoinen kuntoutuksen kustannusten vaikutuksista yksilön ja yhteiskunnan tasolla.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on kuntoutusprosessi ja monialainen yhteistyö. Perehdyt kuntoutussuunnitelmien laatimiseen ja monialaisen yhteistyöverkoston jäsenenä toimimiseen. Lisäksi selvität asiakkaan kannalta oleellisia kuntoutusmahdollisuuksia, toteuttajatahoja ja tukimuotoja. Reflektoit toimintaasi verkoston jäsenenä ja harjaannut kuntoutuksen asiantuntijan roolissa toimimisessa.

Esitietovaatimukset

Osaat arvioida kuntoutustarpeita ja –mahdollisuuksia sekä osaat ohjata asiakkaita kuntoutusprosesseissa. Olet perehtynyt kuntoutusprosessiin, kuntoutuksen suunnitteluun, palvelujärjestelmään ja dokumentointiin. Hallitset monialaisuuden periaatteet ja teoreettiset lähtökohdat.  

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kertoa keinoista, jotka edistävät yhteistyötä monialaisessa verkostossa. Tunnistat omassa toiminnassasi yhteistyöhön vaikuttavia tekijöitä. Osaat käyttää digitaalisia välineitä.

Osaat esitellä asiakkaan tarpeisiin pohjautuvan kuntoutusprosessin kokonaisuuden monialaisen toteutuksen. Osaat kertoa kuntoutuksen järjestäjä- ja toteuttajatahoista sekä rahoituksesta.

Osaat kuvata kuntoutusprosessin kannalta relevanttia tietoa palvelujärjestelmästä ja lainsäädännöstä.  Osaat kertoa kuntoutuksen kustannusten vaikutuksista yksilön ja yhteiskunnan tasolla.