Siirry suoraan sisältöön

Soveltava liikunta ikääntyneiden toimintakyvyn tukemisessaLaajuus (2 op)

Tunnus: FT00CK04

Laajuus

2 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maija Jylhä

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson tarkoituksena on oppia suunnittelemaan ja ohjaamaan turvallista ja tavoitteellista liikuntaa ikääntyneille henkilöille.

Opintojakson osaamiset

Ammatillinen ja ammattien välinen toiminta 
Ammatillinen vuorovaikutus 

Opintojakson osaamistavoite

Osaat toimia asiakaslähtöisesti ikääntyneiden henkilöiden kanssa, edistäen yksilöiden ja ryhmien terveyttä ja hyvinvointia, korostamalla fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan merkitystä. Osaat luoda vastavuoroisen ja osallistavan vuorovaikutussuhteen huomioiden asiakkaan tarpeet. Osaat kommunikoida selkeästi, täsmällisesti ja ymmärrettävästi ohjaustilanteissa. Osaat valita sopivia harjoitteita.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on ymmärrys ikääntyneiden henkilöiden turvallisen ja tavoitteellisen liikunnan ohjaamisen periaatteista. Sisältöinä erilaiset sovelletut liikuntamuodot, esim. tuolijumppa, tuolitanssi, tasapainoharjoittelu ja pallopelit sekä ohjaustuokiot ikääntyneille henkilöille.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata, mistä tekijöistä muodostuu turvallinen ja tavoitteellinen ikääntyneiden henkilöiden liikuntatuokio. Hyödynnät soveltavan liikunnanohjaamisen periaatteita ikääntyneiden henkilöiden liikuntatuokion suunnittelussa ja toteuttamisessa. Toimit luontevassa vuorovaikutussuhteessa asiakkaittesi kanssa.