Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen kuntoutus ja ohjaustyöLaajuus (5 op)

Tunnus: ST00CK32

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Liisa Mattila

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opintojakson tarkoituksena on lisätä ymmärrystä digitaalisessa kuntoutuksessa ja ohjaustyössä huomioitavista tekijöistä sekä osaamista niiden käytäntöön soveltamisessa.

Opintojakson osaamiset:
Työelämässä toimiminen
Eettisyys
Terapeuttinen vuorovaikutussuhde ja monitoimijuus

Opintojakson osaamistavoite:
Ymmärrät keskeisten digitaalisen ohjaustyön käsitteiden merkityksen kuntoutuksessa sekä ohjaustyössä. Ymmärrät digitaalista ohjaustyötä koskevan lainsäädännön merkityksen asiakastyössäsi. Ymmärrät erilaisten digitaalisen ohjaustyön toimintaympäristöjen ja työmenetelmien tarjoamia mahdollisuuksia oman alasi asiakastyössä. Osaat suunnitella ja toteuttaa vuorovaikutteisen ohjaustilanteen digitaalisia menetelmiä soveltaen. Ymmärrät digitaalisen ohjaustyön eettisyyden ja saavutettavuuden näkökulmia työssäsi. Ymmärrät, kuinka voit edistää asiakkaidesi osallisuutta ja toimijuutta digitaalisten ohjaus palveluiden käytössä.  

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on digitaalisen kuntoutuksen ja ohjaustyön käsitteisiin ja lainsäädäntöön perehtyminen ja käytäntöön soveltaminen. Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin digitaalisen ohjaustyön toimintaympäristöihin ja menetelmiin tarkastellen niiden saavutettavuutta ja eettisyyttä sekä käytettävyyttä oman ammattialan asiakastyössä. Opintojaksolla suunnitellaan ja harjoitellaan vuorovaikutteisen digitaalisen ohjaustilanteen toteuttamista saavutettavuus ja eettisyys huomioiden.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Osaat nimetä keskeisiä digitaalisen kuntoutuksen sekä ohjaustyön käsitteitä. Tunnistat niiden merkityksen oman alasi ohjaustyössä. Tunnistat digitaalista ohjaustyötä koskevan lainsäädännön merkityksen asiakastyössäsi. Osaat nimetä erilaisia digitaalisen kuntoutuksen ja ohjaustyön toimintaympäristöjä ja työmenetelmä sekä tunnistat niiden tarjoamia mahdollisuuksia oman alasi asiakastyössä. Osaat yhdistää ohjaustyön käsitteitä, lainsäädäntöä ja menetelmiä digitaalisen ohjaustyön suunnitelmaan ja vuorovaikutteiseen ohjaustilanteeseen. Osaat nimetä digitaalisen ohjaustyön eettisyyden ja saavutettavuuden näkökulmia työssäsi. Osaat nimetä keinoja, joilla voit edistää asiakkaidesi osallisuutta ja toimijuutta digitaalisten ohjaus palveluiden käytössä.