Siirry suoraan sisältöön

Havainnointi toiminnan ja osallistumisen arvioinnissaLaajuus (5 op)

Tunnus: ST00CK16

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Liisa Mattila

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opintojakson tarkoituksena on perehtyä luotettavien, toimintaperustaisten menetelmien valintaan ja käyttöön ihmisen toiminnan ja osallistumisen arvioimiseksi ja asiakaslähtöisten tavoitteiden asettamiseksi.

Opintojakson osaamiset:
Terapeuttinen vuorovaikutussuhde ja monitoimijuus
Kuntoutuksen ja toimintaterapian teoreettinen asiantuntijuus
Osallisuutta edistävä toimintaterapiaprosessi ja ammatillinen harkinta

Opintojakson osaamistavoite:
Osaat valita ja käyttää havainnointiin perustuvia, tarkoituksen mukaisia menetelmiä asiakkaan toiminnallisuuden arvioimiseksi. Ymmärrät arviointimenetelmän ja sen käytön luotettavuuden ja käytettävyyden merkityksen menetelmien valinnassa. Osaat erotella asiakkaan toiminnallisuuden yksilöllisiä ja muita tilannetekijöitä sekä huomioida niitä osana arviointia. Osaat havainnoida ja kuvata toiminnan laatua. Osaat raportoida arvioinnin tuloksista sekä kirjallisesti että suullisesti.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on asiakas- ja toimintakeskeinen toiminnan havainnointi, näyttöön perustuvat toiminnallisuuden arviointimenetelmät, tarkoituksen mukaisen arviointimenetelmän valinta, arvioinnin tulosten tarkastelu, arvioinnin kirjaaminen ja raportointi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat nimetä, tunnistaa ja kuvata havainnointiin perustuvia, tarkoituksen mukaisia menetelmiä asiakkaan toiminnallisuuden arvioimiseksi. Tunnistat arviointimenetelmän luotettavuuden ja käytettävyyden piirteitä ja yhdistät nämä menetelmien valinnan perusteluihin. Tunnistat ja osaat kuvata asiakkaan toiminnallisuuden yksilöllisiä ja muita tilannetekijöitä osana arviointia. Osaat havainnoida ja kuvata toiminnan laatua. Osaat kertoa arvioinnin tuloksista sekä kirjallisesti että suullisesti.