Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu III: Toimintaterapiaprosessi ja interventio-osaaminenLaajuus (12 op)

Tunnus: ST00CK26

Laajuus

12 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Katri Kainulainen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson tarkoituksena on harjoitella miten toimintaterapiaprosessin alkuarvioinnin ja tavoitteen asettamisen vaiheen jälkeen työskennellään yhteistoiminnassa asiakkaan kanssa tavoitteiden saavuttamiseksi toimintaa mahdollistamalla ja osallisuutta lisäten sekä miten tämä prosessi dokumentoidaan.

Opintojakson osaamiset
Kuntoutuksen ja toimintaterapian teoreettinen asiantuntijuus
Vastuullisuus ja toiminnallinen oikeudenmukaisuus

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi osaat hyödyntää toimintaterapiaprosessissa tarvittavaa tietoa ja dokumentoida tekemääsi työtä ajantasaisten dokumentaatio-ohjeiden mukaisesti. Osoitat osaavasi toimia ammattieettisten ohjeiden mukaisesti luotettavasti ja tiedostat oman osaamisesi sekä osoitat ammatillisen harkinnan käyttämistä ja reflektointiosaamista. Osaat mukauttaa ja soveltaa toimintaterapiaprosessia yhteistyössä yksilöiden ja yhteisöjen kanssa. Osaat työskennellä pyrkien luomaan esteetöntä ja muokattavissa olevaa ympäristöä. Osaat edistää toiminnallista oikeudenmukaisuutta.
Osaat työskennellä yhteistyössä yksilöiden ja ryhmien kanssa tavalla, jossa toiminta on terveyttä edistävää, sairauksia ehkäisevää, kuntouttavaa, terapeuttista ja ohjaavaa sekä asiakaslähtöistä. Osaat valita tarkoituksenmukaisia teorioita, käytännön työtä ohjaavia malleja ja menetelmiä, jotka vastaavat yksilön / yhteisön toimintaan ja terveyteen liittyviä tarpeita.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on ohjattu harjoittelu toimintaterapeutin työympäristöissä, hankkeissa, projektissa ja tai yrittäjämäisyyttä tukevassa harjoittelupaikassa. Harjoittelussa hyödynnetään näyttöön perustuvaa ja toimintaterapian teoriaan perustuvaa asiakkaan toiminnallisuutta tukevaa interventiota. Dokumentaation harjoittelu suositusten mukaisesti.

Esitietovaatimukset

Sinulla tulee olla ymmärrys toimintaterapiaprosessin arvioinnin ja tavoitteen asettamisen vaiheesta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Hyväksytysti suoritettu harjoittelu edellyttää, että osoitat osaavasi dokumentoida tehdyn työn. Toimit toimintaterapeuttien ammattieettisten ohjeiden mukaisesti sekä osoitat osaavasi käyttää ammatillista harkintaa sekä oman työn reflektointia. Osoitat osaavasi mukauttaa ja soveltaa toimintaterapiaprosessia tarkoituksenmukaisesti. Osoitat pyrkineesi luomaan esteetöntä ja muokattavissa olevaa ympäristöä ja olet edistänyt toiminnallista oikeudenmukaisuutta. Olet työskennellyt yhteistyössä yksilöiden ja ryhmien kanssa edistäen terveyttä, kuntouttavalla ja terapeuttisella sekä asiakaslähtöisellä työotteella. Käytät ja sovellat tarkoituksenmukaisia teorioita, käytännön työtä ohjaavia malleja ja menetelmiä, jotka vastaavat yksilön / yhteisön toimintaan ja terveyteen liittyviä tarpeita.