Siirry suoraan sisältöön

Toimintaterapian osaajana kehittyminenLaajuus (8 op)

Tunnus: ST00CP69

Laajuus

8 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Emmi Ritvos

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opintojakso kulkee toimintaterapian käytännön harjoitteluiden rinnalla ja sen tarkoituksena on kehittää taitoa soveltaa teoriatietoa käytäntöön, reflektoida omaa työskentelyä sekä analysoida aitoja asiakastilanteita.

Opintojakson osaamiset:
Kuntoutuksen ja toimintaterapian teoreettinen asiantuntijuus
Terapeuttinen vuorovaikutussuhde ja monitoimijuus
Osallisuutta edistävä toimintaterapiaprosessi ja ammatillinen harkinta
Vastuullisuus ja toiminnallinen oikeudenmukaisuus
Vaikuttaminen ja palveluiden edistäminen

Opintojakson tavoitteet:
Opintojakson käytyäsi osaat soveltaa toimintaterapian teoriaa ja tutkimustietoa käytäntöön liittyen asiakkaan kohtaamiseen, toimintaterapiaprosessiin, arviointiin, toiminnan mahdollistamiseen ja erilaisiin interventioihin sekä palveluiden kehittämiseen. Tarkastelet aitoja asiaskastilanteita. Kykynet reflektoimaan ja analysoimaan omaa toimintaasi toimintaterapeuttina sekä työyhteisön jäsenenä. Pohdit omaa ammatillista kehittymistäsi, omia vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on toimintaterapian teorian pohtiminen ja soveltaminen käytäntöön, oman toiminnan ja asiantuntijuuden kehittymisen reflektointi sekä aitojen asiakastilanteiden analysointi.

Esitietovaatimukset

Ennen opintojakson alkua sinulla tulee olla perusosaaminen toimintaterapian teoreettisista lähtökohdista sekä terapiaprosessista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat soveltaa toimintaterapian teoriaa ja tutkimustietoa käytäntöön liittyen asiakkaan kohtaamiseen, toimintaterapiaprosessiin, arviointiin, toiminnan mahdollistamiseen ja erilaisiin interventioihin sekä vaikuttamiseen ja palveluiden kehittämiseen. Osoitat toimissasi ammatillista harkintaa ja tietoista itsen terapeuttista käyttöä. Kykenet tarkastelemaan aitoja asiaskastilanteita analyyttisesti yhdessä opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa. Kykynet reflektoimaan ja analysoimaan omaa toimintaasi toimintaterapeuttina sekä työyhteisön jäsenenä. Pohdit omaa ammatillista kehittymistäsi ja pystyt nimeämään vahvuuksia ja kehittämiskohteita.