Siirry suoraan sisältöön

VoimalaitosautomaatioLaajuus (5 op)

Tunnus: TE00CH00

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ari Kuisma

Osaamistavoitteet

TIETO JA YMMÄRRYS
Ymmärrät automaation ja sähköistyksen roolin voimalaitoksen ohjausjärjestelmissä ja tunnistat voimalaitosten ohjausjärjestelmien rakenteen ja sovellusten perusteet. Ymmärrät prosessien virityksen pääperiaatteet sekä turvallisuuteen liittyvien järjestelmien (TLJ) tarkoituksen ja rakenteen.

TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Sovellat oppimaasi käytännön harjoitustöissä, joissa myös syvennetään osaamista.

Sisältö

Voimalaitosten sähköjärjestelmät
Voimalaitoksen toiminnallinen turvallisuus
Voimalaitoksen pääsäädöt
Voimalaitoksen automaatiojärjestelmät

Esitietovaatimukset

Voimalaitosten teknisten ratkaisujen osaaminen,
Automaatio- ja sähkötekniikan perusosaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tunnistat ja ymmärrät joitakin keskeisiä käsitteitä ja voimalaitosautomaatiosta. Osaat jonkin verran analysoida erilaisia automaatioratkaisuja voimalaitosympäristössä. Lisäksi osaat jonkin verran raportoida tarkasteluistasi.

Tyydyttävä (2): Tunnet ja osaat kuvata joitakin voimalaitosautomaation ratkaisuja. Osaat tarkastella ja analysoida automaatioratkaisuja voimalaitosympäristössä. Lisäksi osaat raportoida ratkaisuista ja suunnitelmista, mutta raportoinnissasi on selkeitä puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tunnet ja osaat kuvata joitakin voimalaitosautomaation ratkaisuja.
Osaat tarkastella ja analysoida automaatioratkaisuja voimalaitosympäristössä. Lisäksi osaat raportoida kohtalaisen selkeästi ja ymmärrettävästi.

Kiitettävä (4):Tunnet ja osaat kuvata voimalaitosautomaation ratkaisuja .Osaat tarkastella ja analysoida automaatioratkaisuja voimalaitosympäristössä, tehdä vertailuja eri ratkaisujen välillä sekä raportoida näistä ymmärrettävästi ja havainnollisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tunnet ja osaat hyvin kuvata voimalaitosautomaation ratkaisuja. Osaat tarkastella ja analysoida voimalaitoksen automaatioratkaisuja, tehdä luotettavia vertailuja eri ratkaisujen välillä sekä raportoida näistä ymmärrettävästi ja havainnollisesti.