Skip to main content

Forest Industry 2Laajuus (5 cr)

Code: TE00BS29

Credits

5 op

Objective

Ymmärrät käsitteet kuidun, paperin ja radan rakenne, sekä tiedät paperin ja kartongin valmistuksessa käytettävät raaka-, lisä- ja täyteaineet. Osaat kuituraaka-aineiden valmistusprosessien perusteet, sekä loppukäytön paperille ja kartongille asettamat laatuvaatimukset. Osaat tunnistaa erilaiset paperi- ja kartonkilajit.
Ymmärrät paperin- ja kartonginvalmistuslinjan koneiden ja laitteiden rakenteet sekä niiden merkityksen paperinvalmistuksessa. Ymmärrät paperin ja kartongin ominaisuuksien hallinnan koneen rakenteiden näkökulmasta ja opit tuntemaan yleisimpien paperilaatujen konekonseptit.

Hallitset oppimisalueen termistön englannin kielellä ja osaat käyttää sitä erilaisissa ammatin vaatimissa kielenkäyttötilanteissa.

Content

Kemiallinen-, kemimekaaninen- ja mekaaninen massa ja niiden ominaisuudet. Kiertokuitumassat. Massojen laatu ja sen merkitys raaka-aine- ja prosessinhallintaan. Massojen käsittely, paperi- ja kartonkikoneen pääprosessit. Paperi- ja kartonkilajit, täyte- ja lisäaineet, loppukäyttövaatimukset.
Paperin ja kartongin valmistuslinjan rakenneryhmät.