Siirry suoraan sisältöön

InstrumentointisuunnitteluprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: TS00CC50

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Vesa Hytönen,

Osaamistavoitteet

Perehdyt laitteistosuunnitteluprojektiin toteutuksen näkökulmasta. Tällä opintojaksolla opiskelu edellyttää automaation perusteiden, kenttälaitteiden, teollisuuden instrumentoinnin ja sähkökäyttöjen tuntemista myös käytännön tasolla. Tämä opintojakso tarjoaa sitä osaamista, mitä tämän suunnittelualan työelämäprojekteissa tarvitaan. Tunnet suunnitteluprojektin talouden keskeiset termit ja periaatteet. Pystyt osallistumaan projektin tuntimäärän arviointiin ja sen seuraamiseen projektin toteutusvaiheessa.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Osaat suunnitella mittaus-, ohjaus-, säätö- ja venttiilipiirit sekä hallitset instrumentointiin liittyvän HW-suunnittelun määrittelyvaiheesta toteutukseen asti. Pystyt hyödyntämään erilaisia suunnittelutyökaluja dokumentaation laatimisessa.

EUR-ACE MONIALAINEN OSAAMINEN
Olet tietoinen suunnitteluprojektin talouteen, organisaatioon ja johtamiseen liittyvistä näkökohdista. Sinulla on ymmärrys suunnitteluprojektin taloudellisista reunaehdoista. Ymmärrät suunnittelun kustannustehokkuusvaateet ja pystyt kehittämään suunnittelutaitojasi kustannustehokkaammiksi.

Sisältö

Laitteistosuunnitteluprojektin aikataulutus
Talous- ja johtamisosaamisen kehittäminen suunnitteluprojektissa
Projektin etenemän seuranta ja raportointi
Laitteistosuunnitteluprojektin dokumentaation tuottaminen

Esitietovaatimukset

Automaatiotekniikan, kenttälaitteiden ja instrumentointisuunnittelun perustuntemus

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnet suunnitteluprojektin keskeiset osa-alueet, termit ja periaatteet, myös talouden näkökulmasta. Pystyt tuottamaan projektityön suunnitteludokumentaation ja lisäksi ymmärrät projektityöskentelyn kustannustehokkuusvaateet.