Siirry suoraan sisältöön

RakennussähkösuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: TS00CC58

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Vesa Hytönen,

Osaamistavoitteet

Perehdyt rakennussähkösuunnitteluprojektiin toteutuksen näkökulmasta. Tällä opintojaksolla opiskelu edellyttää sähkötekniikan tuntemista. Tämä opintojakso tarjoaa sitä osaamista, mitä tämän suunnittelualan projekteissa tarvitaan. Tunnet suunnitteluprojektin talouden keskeiset termit ja periaatteet. Pystyt osallistumaan projektin tuntimäärän arviointiin ja sen seuraamiseen projektin toteutusvaiheessa.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Osaat luoda kiinteistön sähköjärjestelmiin liittyvää dokumentaatiota. Dokumentaatio koostuu maadoituskaaviosta, keskuskaaviosta, tasopiirustuskuvasta ja erilaisista luetteloista.

EUR-ACE MONIALAINEN OSAAMINEN
Olet tietoinen suunnitteluprojektin talouteen, organisaatioon ja johtamiseen liittyvistä näkökohdista. Sinulla on ymmärrys suunnitteluprojektin taloudellisista reunaehdoista. Ymmärrät suunnittelun kustannustehokkuusvaateet ja pystyt kehittämään suunnittelutaitojasi kustannustehokkaammiksi.

Sisältö

Rakennussähkösuunnitteluun liittyvän ohjelmiston perusteet
Suunnitteluprojektin lähtötietoihin tutustuminen
Suunnitteluprojektin dokumentaation tuottaminen
Suunnitteludokumentaation laadun arviointi
Talous- ja johtamisosaamisen kehittäminen suunnitteluprojektissa

Esitietovaatimukset

Sähkötekniikan perusosaaminen

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S): Tunnet suunnitteluprojektin keskeiset osa-alueet, termit ja periaatteet, myös talouden näkökulmasta. Pystyt tuottamaan projektityön suunnitteludokumentaation ja lisäksi ymmärrät projektityöskentelyn kustannustehokkuusvaateet.